Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η συνέντευξη τύπου του π. βουλευτή και υπεύθυνου Αγροτικού της Λαϊκής Ενότητας κ. Θανάση Πετράκου.

Η συνέντευξη τύπου του π. βουλευτή και υπεύθυνου Αγροτικού της Λαϊκής Ενότητας κ. Θανάση Πετράκου.

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας βρέθηκε ο Θανάσης Πετράκος όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Δείτε τι μας είπε ο κ. Πετράκος:



Ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που ξεκινάει αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.



Έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην μήνυση που κατέθεσε η ΛΑΕ για την 3η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η μήνυση της ηγεσίας της ΛΑΕ στρέφεται κατ' αρχήν ενάντια στις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, στις διοικήσεις των Τραπεζών, τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα αναδείξει η ανάκριση.

Διαβάστε την δήλωση του επικεφαλής της ΛΑΕ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη για αυτό το θέμα:

"Η μήνυση μας αφορά ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, θα έλεγα ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία. Αναφέρομαι στο σκάνδαλο των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ιδίως στην τρίτη πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης εξερχόμενος του γραφείου της εισαγγελέα.

«Το ελληνικό δημόσιο απώλεσε από την τρίτη ιδιαίτερα ανακεφαλαιοποίηση περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Περίπου 2 δισεκατομμύρια χάσανε τα ασφαλιστικά ταμεία και βεβαίως πολλά δισεκατομμύρια απωλέσθησαν από τους μικροεπενδυτές».

«Και αυτό γιατί; Για να περάσουν οι τράπεζες, οι δημόσιες τράπεζες, στα χέρια των κερδοσκοπιών κεφαλαίων τα λεγόμενα funds, τα οποία τζάμπα, σε τιμές διασυρμού, βάλαν στο χέρι τις τράπεζες» υποστήριξε.

«Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ληστείας. Έτσι περάσανε λοιπόν οι τράπεζες από το δημόσιο, που έχασε την πλειοψηφία, στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και τώρα αυτά τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια δίνουν στον ευατό τους σε άλλα funds, όλα τα κόκκινα δάνεια αλλά και τα πράσινα, δηλαδή όλη, σχεδόν, την ιδιωτική περιουσία. Πείτε μου σε ποια χώρα έχουν γίνει αυτά τα φριχτά πράγματα;» διερωτήθηκε.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε ότι είχε στείλει επιστολή σε όλους τους αρχηγούς στης Βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, χωρίς να πάρει απάντηση. «Άκρα του τάφου σιωπή! Συγκάλυψη!», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον κ. Λαφαζάνη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και τον ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκο Χουντή."



Ο καθένας μας έχασε 4000 ευρώ από την τσέπη του τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος.

Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Πετράκος στον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα δημιουργήσει όπως είπε χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες.

Στην φοροεπιδρομή που ασκεί η κυβέρνηση στον Ελληνικό λαό.

Στις ιδιοτικοποιήσεις σε ΟΤΕ- ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ κτλ.

Ενώ ανέφερε ότι τον Οκτώβριο έρχονται άγρια μέτρα στα εργασιακά.



Αανφέρθηκε στους άξονες που θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα η ΛΑΕ:

  • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους με όπλο την στάση πληρωμών και εφαρμογή μιας σεισάχθειας για τα χρέη των πολιτών.
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος (Δεν αναγνωρίζουμε την 3η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.)
  • Έξοδος από την Ευροζώνη.
  • Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
  • Συγκρότηση εθνικής τράπεζας.




Επιδιώκουμε είπε ο κ. Πετράκος την συγκρότηση ενός ευρή αντιμνημονιακού μετώπου με άλλα κόμματα και σχηματισμούς όπως την Πλέυση Ελευθερίας της κ. Κωνσταντοπούλου, το ΕΠΑΜ, την Ανταρσία, ενώ έκανε άνοιγμα προς την ηγεσία του ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του.


Απέκλεισε κάθε μορφής συνεργασίας με νέους σχηματισμούς όπως είναι η Εθνική Ενότητα των Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου.
Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κάποιον που δηλώνει ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας… σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος.

Για τα μικρά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην ΛΑΕ ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της ΛΑΕ από τα μεγάλα κέντρα ενημέρωσης και τόνισε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Δήλωσε σίγουρος ότι το Σεπτέμβριο θα ενταθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός θα βγεί στους δρόμους.

Τέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα της Πιερίας, επικεντρώνοντας στην αποβιομηχάνιση του νομού, το αγροτικό και την ανεργία.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο κ. Πετράκος μετέβη στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όπου και μίλησε μπροστά σε αρκετούς φίλους της Λαϊκής Ενότητας.





Κανταρτζής Μιχάλης