Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Απόψε στην αρχαία Πύδνα. Η ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η θεσμοθετημένη εδώ και τρία χρόνια συναυλία της χορωδίας και ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος και συγκεκριμένα την αποψινή βραδιά 18 Αυγούστου 2016 στις 9 το βράδυ, στον χώρο της αρχαίας Πύδνας. 

Η εκδήλωση καθιερώθηκε από το καλοκαίρι του 2014 μετά από πρωτοβουλία της Εστίας, με σκοπό την πολιτιστική αναβάθμιση της ιστορικής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων.

Το φετινό θεματολόγιο της συναυλίας είναι το χιλιοτραγουδισμένο φεγγάρι και φέρει τον τίτλο «φεγγαράδα στην Πύδνα». Χορωδοί, μουσικοί, σολίστες, αφηγητές και χορευτές, σε καλλιτεχνική οργάνωση και διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, θα παρουσιάσουν στην ωραιότερη και πιο λαμπρή βραδιά του χρόνου, μουσικά ακούσματα και δρώμενα με αναφορά το φεγγάρι.

Η συναυλία που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2016», υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, της εφορείας αρχαιοτήτων Πιερίας και του φιλανθρωπικού-πολιτιστικού συλλόγου Μακρυγιάλου Πιερίας «Στέγη της Αγάπης».

Την πολυμελή χορωδία και ορχήστρα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης συνοδεύουν στο τραγούδι, οι Μαρία Δραγασιά, Ρώνια Τοπαλίδου, Γιώργος Ανδρικόπουλος, Ιωάννα Μπεκηροπούλου, Δημήτριος Χωνός. Συμμετέχουν επίσης η Αρετή Κουστιαλή-όρχηση, Άννα Γκούντα-απαγγελία, Κωνσταντίνος Σκρέττας-χορός,

Οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση από τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη.

Η τελική πρόβα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, παραμονή της συναυλίας, με τους Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη-επίτιμο πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, Γρηγόριο Μιτσοκάπα-πρόεδρο της Εστίας και Ευθύμιο Μαυρίδη-καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο, σε συνάντηση εργασίας να εξετάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την όσο το δυνατό άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Πύδνας βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο μεταξύ Μακρυγιάλου και Αλυκών Κίτρους, στη βόρεια Πιερία. Διαθέτει παράλληλα ευρύχωρο και άνετο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.