Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Χαιρετισμός Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για τη νέα σχολική χρονιά 2016-17


Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-17, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Πιερίας σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αντιξοότητες, καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και οφείλουν να επιτελούν το λειτούργημά τους σύμφωνα με τη συνείδησή τους, με σκοπό να σμιλέψουν ολοκληρωμένους πολίτες και ανθρώπους.

Το διατύπωσε με εκπληκτικό τρόπο ο μεγάλος δάσκαλος Δημήτρης Γληνός: «Ο δάσκαλος, ο σωστός δάσκαλος πρέπει να είναι πάντα ένας κοινωνικός αναμορφωτής, ένας απόστολος μιας θρησκείας, μιας θρησκείας ιδεών».Έτσι να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου. Να αφοσιωθούν στη μετάδοση των γνώσεων και των αξιών του πολιτισμού μας, ως οι κατ’ εξοχήν εμπνευστές της νέας γενιάς.

Το όραμα της Παιδείας είναιπιο ζωντανό για όλους μας από κάθε άλλη φορά. Η Παιδεία αποτελεί προϋπόθεση και βασικό συντελεστή της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας. Διευρύνει τους ορίζοντές μας, καλλιεργεί το μυαλό και την ψυχή, δημιουργεί ελεύθερους ανθρώπους, καλυτερεύει τον κόσμο μας. Αυτός είναι ο σκοπός και η επιδίωξή των Σχολικών μονάδων μας και των εκπαιδευτικών τους. Να διαμορφώσουν ανθρώπους με προσωπικότητα και ήθος, μαθητές με στόχαση βαθιά και πολλά ενδιαφέροντα

Το σχολείο αποτελεί κυψέλη της χαράς και της δημιουργίας. Σκοπός του είναι να υπηρετήσει το υψηλό αγαθό της παιδείας μέσα σε θετικό κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Η πρόβλεψη, η καλή οργάνωση, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, ο εθελοντισμός και η συλλογική δράση είναι στοιχεία που προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό. Το σπουδαιότερο αγαθό, ο μεγαλύτερος πλούτος για τον άνθρωπο είναι η παιδεία του. Οι γνώσεις, οι δεξιότητες, οι ικανότητες, η κουλτούρα εν τέλει του καθενός που αποκτώνται με την εκπαίδευση (τη διδασκαλία, την προσπάθεια, το προσωπικό ενδιαφέρον).

Ζούμε σ' ένα κόσμο που αντιμετωπίζει πολλά και σύνθετα προβλήματα που συνδέονται με την εκμετάλλευση του πλούτου, την οικονομία, το περιβάλλον. Και στην πατρίδα μας η οικονομική συγκυρία είναι αρνητική , το εκπαιδευτικό μας σύστημα θέλει ανατροπές και βελτιώσεις, η αξιοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι δεδομένα και πολύ συχνά η μετριότητα κυριαρχεί στο δημόσιο βίο.

Μπροστά στη σημαντικότητα και τη δυσκολία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας συνεχίζει να είναι κοντά στους δασκάλους, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, συνεργάτης και αρωγός στον ωραίο αγώνα τους, ώστε με επιμονή και το συντονισμό όλων, το ταξίδι να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται.

Με αυτές τις σκέψεις για μία ακόμα φορά ευχόμαστε σε όλες και σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να έχουμε το βέλτιστο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και επιτυχία.



Ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας
Συριανίδης Δημήτριος