Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Χαιρετισμός του Διευθυντή Β`θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους


Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-17, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αντιξοότητες, καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους και να συμβάλουν με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του παιδαγωγικού έργου. Να αφοσιωθούν στη μετάδοση των γνώσεων και των αξιών του πολιτισμού μας, ως οι κατ’ εξοχήν εμπνευστές της νέας γενιάς.

Το σχολείο αποτελεί κυψέλη της χαράς και της δημιουργίας. Σκοπός του είναι να υπηρετήσει το υψηλό αγαθό της παιδείας μέσα σε θετικό κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Η πρόβλεψη, η καλή οργάνωση, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, ο εθελοντισμός και η συλλογική δράση είναι στοιχεία που προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό.

Μπροστά στη σημαντικότητα και τη δυσκολία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας συνεχίζει να είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, συνεργάτης και αρωγός στον ωραίο αγώνα τους, ώστε με επιμονή και το συντονισμό όλων, το ταξίδι να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται.

Το όραμα της Παιδείας είναι πιο ζωντανό για όλους μας από κάθε άλλη φορά.

Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω εκ των προτέρων για την κάθε δυνατή προσπάθεια που θα καταβάλετε. Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και επιτυχία.


Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πιερίας
Ιωάννης Καζταρίδης