Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοικτή διάλεξη Αστροφυσικής του Διονυσίου Σιμόπουλου στο MEDITERRANEAN VILLAGE (Παραλία Κατερίνης) την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 8:30μμ

Στο πλαίσιο της έναρξης του 1ου διεθνούς Ολύμπιου Σχολείου Αστροφυσικής, το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής διοργανώνει μια ανοιχτή για το κοινό διάλεξη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8:30 μμ. στο ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης με ομιλητή τον Επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύσιο Σιμόπουλο και θέμα "Είμαστε αστρόσκονη".

Ο κ. Σιμόπουλος, γνωστός για το έργο του στην προώθηση και εκλαΐκευση της Αστροφυσικής, θα μιλήσει για τη δημιουργία αστέρων από νεφελώματα αερίων και σκόνης, την εξέλιξη και τον θάνατο τους και θα μας εξηγήσει ότι ουσιαστικά τα χημικά στοιχεία που αποτελούν τα σώματά μας γεννήθηκαν στο εσωτερικό των άστρων, στις θερμοπυρηνικές τους αντιδράσεις και στις επιθανάτιες αστρικές τους εκρήξεις. Επομένως τελικά, είμαστε κι εμείς αστρόσκονη!

Η ανοιχτή αυτή ομιλία εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής για την υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού της Πιερίας, με απλό και κατανοητό τρόπο και λόγο σε επιστημονικά θέματα Αστροφυσικής. Σηματοδοτεί δε την έναρξη του πρώτου διεθνούς Ολύμπιου Σχολείου Αστροφυσικής την εβδομάδα 3-7 Οκτωβρίου 2016 στην Παραλία Κατερίνης με θέμα την μεσοαστρική ύλη και τον κύκλο ζωής της. Το διεθνές σχολείο διοργανώνεται από το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Μονάχου Γερμανίας και χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Έρευνας της Γερμανίας. Περίπου 30 Έλληνες και ξένοι διδακτορικοί φοιτητές και νέοι επιστήμονες θα παρακολουθήσουν σε συνεδρίες κλειστές για το κοινό, σειρά εξιδεικευμένων μαθημάτων για τη μεσοαστρική ύλη που θα δοθούν από έξι διακεκριμένους επιστήμονες του πεδίου από την Γερμανία και την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο olympiancfa.org ή facebook.com/olympiancfa