Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κατερίνης για τα αδέσποτα ζώα.

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κατερίνης για τα αδέσποτα.

14 μήνες πέρασαν από την τελευταία φορά που συνεδρίασε η επιτροπή για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Κατερίνης.
Έτσι η σημερινή συνεδρίαση είχε ιδιαίτερη σημασία και όπως ήταν αναμενόμενο οι φιλόζωοι της Κατερίνης έδωσαν το παρών για να συζητήσουν θέματα που τους αφορούν.
Δεν έλειψε η ένταση και οι αντιδράσεις σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε περίπου δυο ώρες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον με τα θέματα που συζητήθηκαν.



Αυτό που βγήκε σαν συμπέρασμα είναι ότι η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κατερίνης για τα αδέσποτα χρειάζεται και πρέπει να συνεδριάζει πιο συχνά μιας και τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά κυριότερα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Κατερίνης και τα φιλοζωικά σωματεία μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν.

Χρειάζεται και από τις δύο πλευρές να χαμηλώσουν τους τόνους και να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους, μιας που και ο Δήμος και οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν τον ίδιο στόχο, την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Πολλά τα παράπονα των φιλόζωων από τον Δήμο Κατερίνης, τα κυριότερα η έλλειψη συνεργασίας και ενημέρωσης για θέματα των αδέσποτων ζώων.

Παράπονα για την απομάκρυνση σκυλιών τόσο από το πάρκο Κατερίνης όσο και από άλλα σημεία της πόλης αφού σύμφωνα με τους φιλόζωους δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο μιας που τα σκυλιά ήταν ήρεμα και φιλικά προς τους ανθρώπους.

Παράπονα για την λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου Κατερίνης.


Οι φιλόζωοι ζήτησαν πιο άμεσες διαδικασίες όσον αφορά την στείρωση των αδέσποτων ζώων και πιο γρήγορη αντιμετώπιση από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, περιστατικών που έχουν να κάνουν με τα αδέσποτα.

Έτσι ζητήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης η πρόσληψη και άλλων κτηνιάτρων για να αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα περιστατικά που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Το θέμα που κυριάρχησε στην σημερινή συνεδρίαση ήταν κυρίως η εύρεση χώρου επανένταξης όσων αδέσποτων ζώων στειρώνονται και εμβολιάζονται σε χώρο εκτός του αστικού ιστού, κάτι για το οποίο οι φιλόζωοι ζήτησαν χρόνο για το εξετάσουν.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από πλευράς του Δήμου Κατερίνης, έχουν εμβολιαστεί 130 αδέσποτα σκυλιά, ενώ στην Κατερίνη υπάρχουν περίπου 30 αδέσποτα ζώα.

Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Βαϊνάς τόνισε ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, κάτι που δυσκολεύει το έργο του Δήμου. Αν υπάρξει χρηματοδότηση θα μπορέσει ο Δήμος να κάνει περισσότερα για τα αδέσποτα.

Επίσης συζητήθηκε η περίπτωση να έρθουν εθελοντές κτηνίατροι από άλλες περιοχές εκτός Πιερίας για να βοηθήσουν στο θέμα της στείρωσης και των εμβολιασμών των αδέσποτων ζώων, κάτι όμως που για να γίνει σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Βαϊνά θα πρέπει να υπάρξει η συγκατάθεση των κτηνιάτρων του νομού.

Τέλος, δυστυχώς τέθηκε για ακόμη μια φορά το θέμα της ευθανασίας για όσα σκυλιά κρίνονται επικίνδυνα και μη επανεντάξιμα και δεν βρεθούν φιλόζωοι για να τα υιοθετήσουν.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ