Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΚΘ’ ΠΑΤΡΙΑ: Μυσταγωγία Παραδοσιακής & Έντεχνης Μουσικής από τους ΤΑΚΙΜ, τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ

ΚΘ’ ΠΑΤΡΙΑ: Μυσταγωγία Παραδοσιακής & Έντεχνης Μουσικής από τους ΤΑΚΙΜ, τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ
Με όχημα το δυναμικό συγκρότημα των Τακίμ και συνοδοιπόρους τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ, τραγούδια - καθρέφτες της ζωής και της ψυχής του λαού μας, δημιουργίες διαχρονικές που φέρουν την σφραγίδα κάθε γωνιάς του Ελληνισμού, την ιδιομορφία των ρυθμών της, καθώς και σύγχρονες έντεχνες μελωδίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των «ΚΘ’ ΠΑΤΡΙΩΝ».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ράχης, το βράδυ της Δευτέρας, στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ειδικότερα, η παράδοση συνάντησε την έντεχνη μουσική, μέσα από επιλεγμένα τραγούδια και σκοπούς από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τα Βαλκάνια, την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα, σε ένα μαραθώνιο πρόγραμμα, που απέδωσε μοναδικά το σχήμα των ΤΑΚΙΜ «μία από τις καλύτερες ορχήστρες της Μεσογείου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο κοινό, ο Παντελής Θαλασσινός.

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα μουσικής μυσταγωγίας, όχι με όρους μουσειακής προσέγγισης, αλλά απόδοσης αυτού του μουσικού πλούτου της χώρας μας, με έμφαση στην καλλιτεχνική του αξία, το κοινό έγινε κοινωνός της αλήθειας και της ομορφιάς των ακριβών ακουσμάτων του τόπου, αλλά και γνωστών δισκογραφικών επιτυχιών του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ.

Τους ΤΑΚΙΜ που βρέθηκαν επί σκηνής: Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, κλαρίνο, Πάνο Δημητρακόπουλο, κανονάκι, Θωμά Κωνσταντίνου, ούτι – τραγούδι, Γιώργο Μαρινάκη, βιολί, Κώστα Μερετάκη, κρουστά – τραγούδι, Κων/νο Κωνσταντίνου, κοντραμπάσο, καθώς και τους δύο δημοφιλείς ερμηνευτές καλωσόρισε στα «ΠΑΤΡΙΑ», ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτριος Ντούρος, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης, για την συμβολή τους στη φετινή διοργάνωση τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας και φυσικά το κοινό για την πολυπληθή παρουσία του.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται ως εξής:

Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

• 7:00 -10:30 Όρθρος – Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Λουκά Ράχης.

• 10:30-11:00 Κέρασμα.

Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΤΡΙΩΝ».

• 11:00-11:30 Ομιλία από τον Φιλόλογο-συγγραφέα, κ. Κωνσταντίνο Γανωτή.

• 11:45 Γεύμα.

Απόγευμα – Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΤΡΙΩΝ».

• 19:00 Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια. Συμμετέχουν:

o Πολιτιστικός Σύλλογος Νεστορίου Καστοριάς.

o Πολιτιστικός Σύλλογος Πόριας Καστοριάς.

o Μορφωτική Ένωση Κατερίνης.

o Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ».

• Μουσική βραδιά με τους : Γιώργο Σκηπητάρη (κλαρίνο), Παναγιώτη Τουρνά (τραγούδι), Νίκο Μπίνια (κρουστά), Σάκη Καστανάρα (λαούτο), Δημήτρη Γεωργούλη (ακορντεόν), Βασίλη Κατσαμάγκα (Γκάϊντα).


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

9:00 – 13:00 Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΤΡΙΩΝ».