Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Μονοδρόμηση της οδού Μαντζαροπούλου και τμήματος της οδού Κλεισούρας

Μονοδρόμηση της οδού Μαντζαροπούλου και τμήματος της οδού Κλεισούρας
Η Οδός Μαντζαροπούλου είναι ο δρόμος, που περνά μπροστά από την είσοδο του 1ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης. Πρόκειται για έναν δρόμο με χαμηλή γενικά κυκλοφορία. Όμως από Δευτέρα έως Παρασκευή στο χρονικό διάστημα 8:00-8:30 το πρωί και 13:30-14:15 το μεσημέρι παρατηρείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, για τους εξής λόγους:

1) Το σχολικό συγκρότημα 1ο ΓΕ.Λ., 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο έχει δύναμη περίπου 1100 μαθητών και 130 καθηγητών.

2) Στα 100 μέτρα από την είσοδο του 1ου ΓΕ.Λ. και επί της οδού Μαντζαροπούλου βρίσκεται η είσοδος του 9ου Δημοτικού σχολείου.

3) Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα 2ο ΓΕ.Λ., 5ο ΓΕ.Λ. με τουλάχιστον άλλους 1200 μαθητές και αντίστοιχους καθηγητές, καθώς και το Μουσικό Σχολείο.

Όπως είναι λογικό, κατά την έναρξη και τη λήξη των σχολικών μονάδων η προσέλευση και η αποχώρηση μαθητών και καθηγητών γίνεται κυρίως μέσω της οδού Μαντζαροπούλου, προκαλώντας εκτός από κυκλοφοριακή συμφόρηση, πολύ μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών, καθηγητών, γονέων, αλλά και των υπόλοιπων περαστικών.

Σε έναν δρόμο, όπου δεν χωρούν δύο αμάξια με αντίθετη κατεύθυνση κίνησης συνωστίζονται, αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια και πεζοί με αποτέλεσμα συχνά να προκαλούνται εκνευρισμοί και μικροατυχήματα. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, είναι θέμα χρόνου το πότε θα συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, θα πρέπει άμεσα να μονοδρομηθεί το τμήμα της οδού Μαντζαροπούλου, που περνά μπροστά από το 1ο ΓΕ.Λ. μέχρι την οδό Λουκιανού και το μοναδικό τμήμα μήκους 40 μέτρων της οδού Κλεισούρας, που είναι διπλής κατεύθυνσης. Στη συνέχεια επιβάλλεται να κατασκευαστούν πεζοδρόμια για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, με πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης για τους καθηγητές και τους επισκέπτες του συγκροτήματος.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
Βαρδακώστας Γεώργιος    Αντωνίου Χρήστος