Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας συνυπογράφει το κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, συντάξεις και κυρίως της κατάργησης των αντεργατικών νόμων, που περιορίζουν ή καταργούν τις Σ.Σ.Ε.

Οι απώλειες μας είναι μεγάλες. Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, μπορούμε να εκτιμήσουμε πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης.
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης κι αγώνα για να διαμορφώσουμε τους όρους αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενιαία, κατά κλάδο, πανελλαδικά. Να αγωνιστούμε μαχητικά, ανυποχώρητα, κανένας να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ανίκητοι δεν είναι! Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους. Δυναμώνουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.

Ν’ απαιτήσουμε την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.

Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος-Ο Γενικός Γραμματέας
Βαρδακώστας Γεώργιος-Αντωνίου Χρήστος