Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η κα Rebecca Harms, προσκεκλημένη από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Η κα Rebecca Harms, προσκεκλημένη από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Η επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, κυρία Rebecca Harms, θα βρίσκεται από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 στην Ελλάδα για να επισκεφτεί το εργοτάξιο εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής και τις κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.
Η κυρία Harms έχει προσκληθεί να επισκεφτεί την χώρα μας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και στο τριήμερο 28 έως 31 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω επισκέψεις/εκδηλώσεις:

  • Εργοτάξιο εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής, συνάντηση με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Γεώργιο Ζουμπά και με πρωτοβουλίες πολιτών στην Ιερισσό.
  • Άνω Μηλιά Πιερίας (επίσκεψη περιοχής στην οποία προγραμματίζεται η εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών)
  • Νοσοκομείο Κατερίνης (συνάντηση με τον διοικητή του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη και επίσκεψη της κλειστής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας)
  • Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου
  • Παρουσίαση των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης και περιήγηση στο ιστορικό κτίριο.
  • Εκδήλωση με θέμα «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας» με εισηγητή τον καρδιολόγο κ. Γεώργιο Βήχα από το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού.

Η πρόσκληση της κυρίας Harms από την ΕΟΔνΠ αποτελεί μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας για την ανάδειξη σειράς τοπικών αλλά και εθνικών προβλημάτων σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, για τα οποία έπαψαν πλέον να αναζητούνται λύσεις λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας και της πλήρους υποταγής των κυβερνήσεών της στις επιταγές των δανειστών.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην ανοιχτή συζήτηση σχετικά το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, ώρα 19:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.