Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Η Ε.Ε. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ σε συνεδρίαση, την Δευτέρα 19/12/2016, με παρουσία εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων στην ΔΗΚΕΔΗΚ και πλήθος εργαζομένων συναδέρφων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κατερίνης αποφάσισε να
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ την προσπάθεια του δημάρχου να λειτουργήσει τους παιδικούς σταθμούς κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων.


• Θεωρούμε ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι αντίθετη με το νόμο (ΦΕΚ 497/2002 - Αριθ.16065 Άρθρο 11 παρ.3 ) όπου ρητά αναφέρεται ότι « Οι Σταθμοί δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και της 5ης Ιανουαρίου καθώς και από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.

• Μια τέτοια μεθόδευση καταστρατηγεί εργατικά δικαιώματα και επιδιώκει να δείξει κοινωνική ευαισθησία στις πλάτες των εργαζομένων.

• Είναι προφανές ότι μια τέτοια απόφαση ανοίγει την κερκόπορτα και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Το έργο τέτοιου είδους κοινωνικών δομών είναι ανεκτίμητης αξίας και θα έπρεπε από πλευρά δημοτικής αρχής να επιδειχθεί η ανάλογη υπευθυνότητα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι λάστιχο της εκάστοτε εξουσίας.

 Κλείνουμε το δρόμο σε υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας, απαιτούμε σεβασμό του έργου που προσφέρουν οι δομές των παιδικών σταθμών και

καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ.


Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Πιερίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.