Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Δήμος Κατερίνης: Έργο που τονώνει την τοπική οικονομία, η νέα αγροτική περιμετρική οδός στον οικισμό Ράχης

Δήμος Κατερίνης: Έργο που τονώνει την τοπική οικονομία, η νέα αγροτική περιμετρική οδός στον οικισμό Ράχης
Σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας στο σύνολο του δήμου, που θέτουν ως προτεραιότητα την τόνωση της αγροτικής οικονομίας και την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος εντάσσεται το έργο:

«Βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικής περιμετρικής οδού στην τοποθεσία Αγίου Κων/νου – Φούντα Κλήμα - Αγίου Κων/νου στον οικισμό Ράχης, της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου».

Οι εργασίες, ολοκληρώθηκαν και επικεντρώθηκαν - μεταξύ άλλων - σε παρεμβάσεις διαπλάτυνσης του εν λόγω δρόμου, οδοστρωσίας (υπόβαση, βάση), ενώ ακολούθησε η ασφαλτόστρωση του δρόμου, συνολικού μήκους 3.707 μ., καθώς και η υλοποίηση των προβλεπόμενων τεχνικών.

«[…]Στηρίζουμε ενεργά το αγροτικό εισόδημα και διαμορφώνουμε τους όρους και τις συνθήκες προσαρμογής του αγροτικού παραγωγικού μοντέλου της περιοχής μας στη νέα ανταγωνιστική εποχή» σημειώνει με αφορμή την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

«Το έργο εξασφαλίζει την άνετη κυκλοφορία των γεωργικών οχημάτων μέσα στις καλλιεργούμενες δενδροκομικές (κερασώνες) εκτάσεις και, κατά συνέπεια, την έγκαιρη - ασφαλή μεταφορά ενός ευπαθούς προϊόντος, όπως είναι το κεράσι στους χώρους συσκευασίας, ψύξης και διανομής του» τονίζει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Όπως είναι γνωστό, τη χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 615.000 ευρώ με Φ.Π.Α., ο Δήμος Κατερίνης εξασφάλισε από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020».