Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

4o Μνημόνιο: Βίος αβίωτος για τους Έλληνες!

4o Μνημόνιο: Βίος αβίωτος για τους Έλληνες!
Του Θανάση Λιακόπουλου*

Ρεκόρ υποκρισίας από τους Βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που απόψε στη Βουλή ψηφίζουν τα νέα σκληρά μέτρα που προβλέπονται στο 4ο Μνημόνιο, υποθηκεύοντας – με τον αριστερό μανδύα - το μέλλον της χώρας μας, ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν πως μας σώζουν! 


Απόψε το βράδυ, θα ψηφίσουν στη Βουλή «ΝΑΙ», όλοι αυτοί που μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 «κρέμονταν στα κάγκελα» κάθε φορά που πήγαινε να γίνει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση σ’ αυτή τη χώρα. Ψηφίζουν το χειρότερο Μνημόνιο, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών!

Το πολυνομοσχέδιο επιβάλλει μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από ένα χρόνο. Φτωχοποιεί την κοινωνία, ισοπεδώνει την μεσαία τάξη, φορτώνει τα βάρη στους αδύνατους, 9,5 φορές περισσότερα από το «e - mail Χαρδούβελη». Ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δις ευρώ, ισοπεδώνοντας τη μεσαία τάξη, φορτώνει τα βάρη στους αδύνατους, χάνοντας από 1 - 3 συντάξεις και ένας μισθός.

Επιβαρύνονται, για πρώτη φορά, με τη μείωση του αφορολόγητου, 1.300.000 φορολογούμενοι πολίτες. Δηλαδή, ένας μισθωτός με εισόδημα 8.636 ευρώ το χρόνο που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει φόρο 650 ευρώ. Θα χάσει, δηλαδή, σχεδόν ένα ολόκληρο μισθό.

Επιβαρύνονται, ακόμη περισσότερο, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, 1.400.000 επαγγελματίες και αγρότες. Ένας Ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο, σήμερα πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ύψους 2.365 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.240 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον, αγρότης με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο, που σήμερα πληρώνει 2.188 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.521 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές και φόρους. Δηλαδή, κάθε χρόνο θα πληρώνει 1.333 ευρώ περισσότερα. Ακόμη, με το πολυνομοσχέδιο, πετσοκόβονται τα ειδικά μισθολόγια, ιδίως των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας!

Την ίδια ώρα, το θράσος και η υποκρισία ξεχειλίζει… Μέχρι και πριν από μερικές μέρες πολλοί από τους Βουλευτές της συγκυβέρνησης δήλωναν πως δεν θα παρθεί ούτε ένα μέτρο για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Απόψε, θα ψηφίσουν ένα επώδυνο πακέτο με το «φερετζέ» των αντιμέτρων.

«Οι Ρομπέν των φτωχών» με την ψήφο τους, απόψε κάνουν τους φτωχούς ακόμη φτωχότερους!

*Ο Θανάσης Λιακόπουλος είναι Δικηγόρος & μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.