Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Δελτίο τύπου- Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’

Δελτίο τύπου- Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’
Την Κυριακή 7-5 το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ συμμετείχε στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο εμπόριο ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε., και μεγαλοεργοδοτών για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Το δίκαιο αίτημα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, αλλά και το σύνθημα η Κυριακή είναι για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους εργαζόμενους που αναγκάστηκαν ημέρα Κυριακή να βρίσκονται στο πόστο τους.

Στην κοινή διαμαρτυρία του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. με τα μέλη της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης (ΟΓΕ), έγιναν εξορμήσεις στα καταστήματα Discount Market, ΑΒ Βασιλόπουλος, Bershka, κ.α, όπου και ενημερώναμε τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους, για την ανάγκη να σηκώσουν το ανάστημα τους ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την εργοδοσία, την Ε.Ε. και τη (νέα συμφωνία) που υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών. Ιδιαιτέρα το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. τόνισε οτι το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στόχο έχει το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων ώστε και αυτό το κομμάτι της αγοράς να περάσει κάτω από τον έλεγχο των επιχειρηματικών ομίλων στο εμπόριο. Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που βιώνουν μέρα με τη μέρα τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να μη θυσιαστούν για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Να οργανωθούν και να περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας την υποχρεωτικότητα των Κ.Σ.Σ.Ε., την επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Τέλος το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. κάλεσε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του, να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, κάνοντας ένα βήμα στην οργάνωση του αγώνα ο οποίος θα εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 17ης Μαΐου, στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10 30 π.μ. Να μη μείνουν άλλο θεατές με σταυρωμένα τα χέρια. Να ορθώσουν το ανάστημά τους και, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να απαντήσουμε με ένα στόμα μια φωνή: Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.

Φτάνει πια!
Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη.