Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΔΙΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΔΙΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της, συγχαίρουν θερμά την παιδαγωγική ομάδα, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και το Διευθυντή του σχολείου κ. Ι. Πούτη για τη διάκριση του Πολιτιστικού Προγράμματος του σχολείου με τίτλο: "Δημοσιογράφοι... από τα θρανία" - ηλεκτρονική εφημερίδα του Γυμνασίου Κορινού ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB

  http://schoolpress.sch.gr/korinosontheweb », στον 4ο διαγωνισμό μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης.

Το Γυμνάσιο Κορινού διακρίθηκε για το καλύτερο άρθρο με θέμα τον εθελοντισμό, το οποίο συνέγραψε η συντάκτρια της εφημερίδας και μαθήτρια της Β’ τάξης Ευφροσύνη Δουρουκλάκη. Το βραβείο συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο 500 €. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 30 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες των μαθητών τους. Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων ήταν η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η πληρότητα των κειμένων και η εμφάνιση των εντύπων. Η επιλογή των σχολείων που βραβεύτηκαν προέκυψε από την εισήγηση της κριτικής επιτροπής που συστάθηκε από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Η διάκριση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και για το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών και συμβάλλουν στο άνοιγμα του σχολείου στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.