Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ποδηλατική βόλτα από τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιθέας και Παραλίας. (ΦΩΤΟ)

Ποδηλατική βόλτα από τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιθέας και Παραλίας. (ΦΩΤΟ)

Μια μεγάλη ποδηλατική παρέα από παιδιά (μαθητές και μαθήτριες 3ης-6ης Δημοτικού) που ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και στην Παραλία συναντήθηκαν με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας και όλοι μαζί ποδηλάτησαν έως την Ολυμπιακή Ακτή περνώντας το μήνυμα της Ποδηλατικής Παιδείας.


Σε αυτή τη δράση τα παιδιά είχαν την στήριξη της Τροχαίας Κατερίνης, της Ποδηλατική Απόδρασης Πιερίας και των Σαμαρειτών Κατερίνης.

Η Τροχαία Κατερίνης είχε μεριμνήσει από νωρίς με κατάλληλες παρεμβάσεις αλλά και με την παρουσία της στην ποδηλατοδρομία για την ασφαλή διέλευση των μαθητών-μαθητριών κατά την διαδρομή Καλλιθέα-Παραλία-Ολυμπιακή Ακτή και αντίστροφα ώστε όλα να κυλήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων συνόδευαν και αυτοί με ποδήλατα και άλλα μέσα, τα παιδιά στην διαδρομή τους, όπως και πάρα πολλοί γονείς!

Τα παιδιά μέσω της ποδηλατοδρομίας είχαν την ευκαιρία να πλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες ποδηλατικής συμπεριφοράς τους στους δρόμους της πόλης μας.

Ήταν μια ωραία εκδήλωση την οποία τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν και θα συζητάν για αρκετό καιρό, μέχρι την επόμενη...