Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Στα πρώην Πολυϊατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Στέργιος Καστόρης.

Στα πρώην Πολυϊατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Στέργιος Καστόρης.
Δεν υπάρχουν στα πρώην Πολυϊατρεία του ΙΚΑ, ειδικότητες, όπως καρδιολόγος, παιδίατρος, ΩΡΛ και ουρολόγος!
Ενώ τα μηχανήματα είναι παμπάλαια!

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη  στα πρώην Πολυϊατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης. Ζωτικής σημασίας η στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ενημέρωση από «πρώτο χέρι» για την κατάσταση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Πιερία και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές της, είχε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης.

Κατά τη διάρκειά της συνάντησής του με τον διευθυντή της μονάδας Νικόλαο Ζαϊρέ, ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχεριακό εξοπλισμό, καθώς και για τα προβλήματα τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης των κτιριακών της εγκαταστάσεων.

Τα πρώην Πολυϊατρεία του ΙΚΑ, που η προηγούμενη διακυβέρνηση είχε κλείσει εν μια νυκτί για να τα ξανανοίξει με το ¼ του ιατρικού της προσωπικού, δε διαθέτουν δυστυχώς ακόμη και σήμερα ειδικότητες, όπως καρδιολόγος, παιδίατρος, ΩΡΛ και ουρολόγος, ενώ σοβαρότατα προβλήματα προκαλεί στην εξυπηρέτηση των ασθενών η παλαιότητα των μηχανημάτων στο ακτινολογικό και στο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ο βουλευτής, αφού εξήρε τις φιλότιμες και επίπονες προσπάθειες του προσωπικού να κρατήσουν όρθιο τον σύστημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δεσμεύτηκε να κάνει ο,τι είναι δυνατό για την επίσπευση των προωθούμενων -τόσο από τη διοίκηση της μονάδας, όσο και από την 3η ΥΠΕ- λύσεων στα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

«Η αποψιλωμένη από κάθε υγειονομική υποστήριξη, την περίοδο της υπουργείας του Άδωνη Γεωργιάδη, μονάδα, συνεχίζει δυστυχώς και σήμερα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, που χρήζουν επειγόντως αντιμετώπισης», ανέφερε αμέσως μετά ο κ. Καστόρης.

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να τονίσει πως η στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι ζωτικής σημασίας και πως, παρόλες τις οικονομικές (και όχι μόνο) δυσκολίες που έχει απέναντί της η σημερινή κυβέρνηση, η δημόσια και δωρεάν υγεία και κυρίως η πρωτοβάθμια περίθαλψη βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής της και στο επίκεντρο του σχεδιασμού της, που ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται με τη δημιουργία των 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας και την πρόσληψη 3.000 γιατρών και νοσηλευτών, που θα καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του κενού που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.