Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους. Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά αυτή, τιμήσαμε στην πράξη, τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν θύματα μιας απάνθρωπης εθνοκάθαρση . 


Στην Κατερίνη οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Ν. Πιερίας, καθώς και αντιπροσωπείες άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων και τοπικών φορέων, τίμησαν την 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιώντας τις εξής εκδηλώσεις:

Τελέσθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και ακολούθησε ομιλία εκπροσώπου Ποντιακών Συλλόγων νομού Πιερίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή από αντιπροσωπείες Συλλόγων και πλήθος κόσμου προς την Πλατεία Γενοκτονίας στην οδό 19ης Μαΐου για την κατάθεση στεφάνων. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή Ποντιακών Συλλόγων και όχι μόνο, τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στην τελετή.

Κατά την τελετή Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δυναμική ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, αντιπροσωπείας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας εκπροσώπησε καταθέτοντας στεφάνι, ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Μπογιατζής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστάσιος Μπογιατζής Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου