Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Κατερίνη, σωτήριο έτος 2017...

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Κατερίνη, σωτήριο έτος 2017...
Δεν θα υπάρξει Επιτροπή Διαβούλευσης στον Δήμο Κατερίνης λόγω μη υποβολής του απαιτούμενου αριθμού αιτήσεων συμμετοχής...

Ο Δήμος Κατερίνης απευθύνθηκε στους δημότες της πόλης για να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης και δηλώσαν συμμετοχή... οχτώ μόνο ενδιαφερόμενοι, από τους οποίους πέντε Σύλλογοι και τρεις δημότες!Πως φθάσαμε όμως στο να μην ενδιαφέρεται κανείς να συμμετάσχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης;

  • Εκτός από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο όπου δημοσιεύτηκε η πρόσκληση, τι άλλες ενέργειες έκανε ο Δήμος Κατερίνης ώστε να γίνει γνωστό σε όλους ότι πρόκειται να γίνει η Επιτροπή;
  • Στάλθηκαν e-mail σε όλους τους φορείς, συλλόγους που υπάρχουν στην πόλη μας; (Δεν λέμε ότι είναι υποχρεωτικό να το πράξει ο Δήμος, αλλά θα βοηθούσε στην ενημέρωση για την συγκρότηση της Επιτροπής)
  • Πόσες φορές συνεδρίασε η Επιτροπή τα τελευταία χρόνια;
  • Γιατί τηρήθηκε αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή συμμετοχών στην Επιτροπή;
  • Γιατί δεν δόθηκε μια έστω μικρή παράταση για υποβολή συμμετοχών; (Σε άλλους Δήμους δόθηκε παράταση, π.χ. Δήμος Χανίων, Δήμος Χαλανδρίου, κ.α.)
  • Γιατί έπρεπε να τηρηθεί το ελάχιστο τυπικό για την συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης;
  • Γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση της επικεφαλής του "ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ" προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δοθεί παράταση;

Άποψη μας είναι ότι για ένα θέμα όπως αυτό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης θα έπρεπε από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης να δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα ώστε σήμερα να "πονοκεφαλιάζει" ποιες αιτήσεις θα αποκλείσει και ποιες όχι. (Για άλλα θέματα δίνουμε δημοσιότητα, γιατί όχι και εδώ...)

Για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι δημότες, φορείς και σύλλογοι έδειξαν αδιαφορία,(και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το πούμε...) θα πρέπει πρώτα να πούμε ότι ο Δήμος Κατερίνης έκανε ότι μπορούσε ώστε να δοθεί δημοσιότητα στην συγκρότηση και το έργο της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Κατά της άποψη μας, αυτό δεν το είδαμε και δεν μπορούμε να το πούμε...


*Ακόμα και τώρα πιστεύουμε ότι ο Δήμος Κατερίνης πρέπει να δώσει μια παράταση.*Δείτε εδώ το πότε πρέπει να συνεδριάζει η Επιτροπή:


*Η φωτογραφία είναι από τον Νοέμβριο του 2015 που είχε συνεδριάσει η Επιτροπή:*Δείτε το ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" τον Νοέμβριο του 2015 για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης:

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, αστείο ή τραγικό;


*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr