Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Η θεατρική ομάδα του ΜΚΙΕ στην Κατερίνη, αχτίδα αισιοδοξίας

Η θεατρική ομάδα του ΜΚΙΕ στην Κατερίνη, αχτίδα αισιοδοξίας
Η θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, μετά από πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και με την ενίσχυση και υποστήριξη του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας Αλληλεγγύης Αμβούργου «Το Ελληνικό», παρουσιάζει το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 21:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης την παιδική θεατρική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν», του Γιώργου Βήχα.



Όλοι μαζί, μέσα από τη δύναμη της τέχνης, προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που μαστίζουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας σήμερα, αλλά και να δώσουμε αχτίδα αισιοδοξίας, όπως αυτή που δίνουν στα χρόνια της οικονομικής λιτότητας τα άτυπα δίκτυα ενεργών πολιτών σε όλη τη χώρα, προσφέροντας σημαντικές κοινωνικές δομές, αποτελώντας ένα κοινωνικό κεφάλαιο.

Όλη η παραγωγή, συγγραφή του έργου, μουσική, κουστούμια, σκηνικά, σκηνοθεσία, κατασκευές για τα σκηνικά, είναι της ομάδας των εθελοντών μας, οι οποίοι και παίρνουν μέρος στην παράσταση. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισόδου, προαιρετικά, φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο ή τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Υπάρχει έλλειψη σε όσπρια, αλεύρι και λάδι.

<< Τα τρία κακά ξωτικά του δάσους θέλουν δική τους την πολιτεία των ανθρώπων και με την δικαιολογία ότι οι άνθρωποι καταστρέφουν το δάσος τους επιβάλλουν την φτώχεια και την δυστυχία. Με ποιό τρόπο μπορούν οι άνθρωποι να τους αντιμετωπίσουν; Πως θα προλάβουν το κακό; Άραγε υπάρχει τρόπος να νικηθούν τα πανίσχυρα ξωτικά; Η Νεφέλη προσπαθεί να βρει την λύση ταξιδεύοντας μέχρι την πολιτεία της μουσικής. »Πρέπει να ψάξεις να βρεις την μελωδία της ζωής πρέπει να πιστέψεις πως υπάρχει» της λέει η νεράιδα. » Μην ζήσεις την ζωή σου παρέα με τον φόβο.» Θα τα καταφέρει; Ποιά είναι η δύναμη που μπορεί να εξοντώσει τα ξωτικά; >> Τα υπόλοιπα επί σκηνής!

ΥΓ: Στην αυλή του Καπνικού Σταθμού σας περιμένει μια τεράστια έκπληξη!