Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετείχε στο A' Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετείχε στο A' Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος
Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων που διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε αποστολή του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια.
 
Την αποστολή αποτελούσαν επίσης τα στελέχη Στέφανος Βαρβαρέζος, Ειρήνη Τσαγκαλίδου, Ευαγγελία Μπιλίνα και Κωνσταντίνα Κάλφα.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2017 στις ορεινές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί» στο χωριό Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κηρύττοντας την έναρξη του Συνεδρίου με φωτισμένα λόγια σχετικά με την αξία της Εκκλησιαστικής Κατασκηνωτικής Ζωής.

Η κεντρική ομιλία με θέμα: «Η Κατασκήνωση πρόκληση και ανανέωση της ποιμαντικής μας», έγινε από τον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. π. Βασίλειο Καλλιακμάνη. Ακολούθησε δείπνο, με μουσικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο παρακάθισαν περίπου διακόσιοι σύνεδροι και φιλοξενούμενοι.

Τις επόμενες δύο ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη, εισηγήσεις όπως: «Αγωγή και Κατήχηση στην Κατασκήνωση», «Διαχείριση Κρίσεων», «Ηγεσία – Ομαδικότητα», «Ψυχαγωγία», «Γονείς και Κατασκήνωση», «Κατασκήνωση μετά την Κατασκήνωση», «η Επιλογή Στελεχών», «Πρώτες Βοήθειες», «Εκπαιδευτική Ρομποτική» από εκλεκτούς εισηγητές έδωσαν αφορμή για γόνιμες συζητήσεις και καρποφόρο προβληματισμό.

Άλλωστε τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών και νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης που ξεκινά σε λίγες ημέρες υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου με σκοπό την εν Χριστώ συνύπαρξη και επικοινωνία και την ανανέωση των σωματικών και πνευματικών δυνάμεων των παιδιών.