Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Δράσεις περιβάλλοντος και πολιτισμού στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου από τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας ,για τα παιδιά του Συλλόγου.

Δράσεις περιβάλλοντος και πολιτισμού στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου από τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας ,για τα παιδιά του Συλλόγου.
 Ένα όμορφο Σαββατιάτικο πρωινό, πέρασαν οι μικροί φίλοι του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας. Μια όμορφη εκδρομή για το κλείσιμο της χρονιάς για τα τμήματα φιλοαναγνωσίας, παιδικά χορευτικά και το τμήμα μουσικών οργάνων.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος για τα παιδιά, διοργάνωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου.

Τα παιδιά, αλλά και οι γονείς που τα συνόδευσαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο και να έχουν την εμπειρία μιας εικονικής ανασκαφής.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν και στο πλούσιο σε ευρήματα Μουσείο, ενώ στα πλαίσια της φιλοαναγνωσίας, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα παραμύθι που αναφέρεται στην αρχαιοκαπηλία. Η συντοπίτισσα μας συγγραφέας κ. Γεωργία Βασιλειάδου, αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο, καθηλώνοντας παιδιά και γονείς , το παραμύθι με τίτλο «Θέλω να γυρίσω σπίτι μου».

Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με θέμα τη φωτιά. Η φωτιά, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, παρουσιάζει έναν διπλό χαρακτήρα: από τη μια πλευρά είναι αιτία καταστροφής, ενώ από την άλλη πλευρά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας. Είχα την ευκαιρία να δουν τη χρήση της φωτιάς που καλύπτει όλους τους τομείς του πολιτισμού. Και επίσης η χρήση της φωτιάς μέσα από τις οικιακές ανάγκες (φως, θερμότητα και θαλπωρή, μαγείρεμα και συμπόσια κ. αλ.), αλλά και τη χρήση της ως μέσο για καλλιτεχνική δημιουργία (κεραμική) και επικοινωνία.

Τέλος τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά κεραμικά λυχναράκια στο Εργαστήρι Κεραμικής.

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας για τις υπέροχες δράσεις της, ευχαριστούμε ολόθερμα την Αρχαιολόγο κ. Γεροφωκά Ελένη, για την Θεματική ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου και τον Αρχαιολογικό χώρο.

Ευχαριστούμε επίσης την Αρχαιολόγο κ. Ρογκότη Κωνσταντίνα, και την Κεραμίστρια Καζαντζανίδου Ειρήνη, τόσο για την παρουσίαση βιντεοπροβολής μικρής διάρκειας, με θέμα την φωτιά στην καθημερινή ζωή, όσο για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο Εργαστήρι Κεραμικής.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την μοναδική παρουσίαση του παραμυθιού της, την συγγραφέα κ. Γεωργία Βασιλειάδου.

Τέλος ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς που μοιράστηκαν μαζί μας αυτήν την εμπειρία.

Την οργάνωση της εκδρομής και την στήριξη με την παρουσία τους είχαν οι: κ. Ράνια Αναστασιάδου Έφορος Βιβλιοθήκης του Συλλόγου και ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Μπογιατζής.

Ευχόμαστε στα παιδιά Καλό και Ξένοιαστο Καλοκαίρι… και τους περιμένουμε το Σεπτέμβριο για περισσότερες δράσεις.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

Για το Δ.Σ. Μικρασιατών Πιερίας
Ο Πρόεδρος                                         Η Γ. Γραμματέας
Αναστάσιος Μπογιατζής                    Βαλεντίνα  Χατζηκωνσταντίνου