Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ ΔΑΜΙΑΝΟ

Τα τελευταία χρόνια συνέβησαν τέτοια γεγονότα στη χώρα, που σε άλλες εποχές θα γεννούσαν φιλοσοφικές σχολές. Λαϊκιστές και δημαγωγοί έκαναν την εμφάνιση τους, την ίδια ώρα που εξωθεσμικές δυνάμεις και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές επικράτησαν στη πολιτική σκηνή της χώρας, δηλητηριάζοντας το δημόσιο βίο.

Στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία, επικράτησαν απόψεις που πλήγωσαν το πολίτευμα, αλλά ευτυχώς δεν κατάφεραν να το διαλύσουν. Λίγοι σταθήκανε με ειλικρίνεια προτάσσοντας τις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι σε πολλούς που επιδίωκαν το αντίθετο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον υπήρχαν νέοι άνθρωποι που έβαλαν το εμείς πάνω από το εγώ, νέοι άνθρωποι που σε μια παράλογη εποχή μίλησαν με τη φωνή της λογικής. Η παράταξη και περισσότερο η χώρα έχει ανάγκη από λογικές φωνές.

Σε μια χώρα που οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν μαζικά, που νέοι άνθρωποι αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να δημιουργήσουν οικογένεια και να αποκτήσουν την αυτοτέλεια τους. Σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη, η προσπάθεια συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου είναι εξ ορισμού δύσκολο αντικείμενο. Θέλει αφοσίωση, θάρρος αλλά και ειλικρίνεια. Θέλει συνεπεία λόγων και πράξεων. Θέλει σοβαρότητα και λογική σκέψη. Θέλει σύγχρονη και ευρωπαϊκή οπτική απέναντι στα γεγονότα. Θέλει εθνική αφοσίωση και γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος. Θέλει ανθρώπους που θα μιλήσουν για τους νέους που δεν είναι εδώ ή δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί ποτέ δεν τους δόθηκε ο χρόνος και το βήμα να μιλήσουν. Θέλει επιστήμονες που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος και αναγνωρίζουν σε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. Θέλει ηγέτες που δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν και θα υπερασπίσουν το δίκαιο του λόγου τους. Για αυτούς τους λόγους στηρίζω την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη και σας καλώ να σταθείτε δίπλα στο νέο ξεκίνημα.


ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ
Περιβαλλοντολόγος
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ