Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017, Ομιλία με τον Αστροφυσικό Μάνο Δανέζη

Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017, Ομιλία με τον Αστροφυσικό Μάνο Δανέζη
Η οικολογική ομάδα Μητέρα Γη και η Εστία Πιερίδων Μουσών διοργανώνουν διάλεξη με ομιλητή τον διακεκριμένο Δρ Αστροφυσικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνο Δανέζη.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 2 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό κέντρο της Κατερίνης Εκάβη στις 18:30 μ.μ. με θέμα:

«Όσα δε μας λένε για την ηθική και τη λογική του Δυτικού Ορθολογισμού»

Ζώντας μέσα στο πλαίσιο του Δυτικού Πολιτισμικού ρεύματος έχουμε αποδεχθεί μια σειρά από δόγματα χωρίς ποτέ μας να έχουμε ενημερωθεί για αυτά και χωρίς να γνωρίζουμε την ορθότητά τους.

Ένα από αυτά τα δόγματα, το κυρίαρχο του δυτικού πολιτισμού, είναι και το δόγμα του «Ορθολογισμού» τον οποίο λανθασμένα ταυτίζουμε με τον προσωκρατικό «Ορθό Λόγο» και την «Αριστοτελική Λογική».

Η λανθασμένη αυτή ταύτιση, απότοκο μιας κακής ενημέρωσης, αλλά και μιας απόκρυψης βασικών δογμάτων του φιλοσοφικού ρεύματος του «Ορθολογισμού», μας καθιστά μέσα στην άγνοιά μας «οπαδούς» και λάτρεις δογμάτων τα οποία δεν γνωρίζουμε. Δεν γνωρίζουμε και ούτε καν υποπτευόμαστε ότι τα δόγματα αυτά ίσως αποτελούν την ρίζα της «κακοδαιμονίας» και της πολιτισμικής κατάρρευσης την οποία βιώνουμε σήμερα.

Η πλήρης γνώση του αδιεξόδου αυτών των δογμάτων, σε κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο θα δώσει την δυνατότητα στις δυτικές κοινωνίες να τα ανατρέψουν και να πορευτούν σε ένα νέο ουμανιστικό δυτικό πολιτισμό.


Δρ Μάνος Δανέζης
Αστροφυσικός
Μέλος του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών