Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ 75 ΧΛΜ.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ 75 ΧΛΜ.
Για πολλούς ακούγεται απίστευτο: μα πως γίνεται να βγαίνεις με ποδήλατο ΚΑΘΕ Κυριακή νωρίς το πρωί και να επιστρέφεις αργά το βράδυ, χειμώνα-καλοκαίρι;!; Να ποδηλατείς το λιγότερο 50 χλμ σε κάθε είδους έδαφος, να μην είσαι αθλητής αλλά ένας απλός καθημερινός ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Είναι πολύ απλό αρκεί να αγαπάς αυτό που κάνεις ,να σέβεσαι και να εκτιμάς , να γνωρίζεις όχι πολλά αλλά βασικά …και το σημαντικότερο απ’όλα να έχεις υγεία και καλή παρέα! Περισσότερο από 25 χρόνια ποδηλατούμε ΑΣΦΑΛΩΣ σε όλη την Πιερία (και όχι μόνο) Μεγάλο μας σχολείο ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας !

Με αφορμή την κοινή ανάβαση των ορειβατικών συλλόγων της Πιερίας την περασμένη Κυριακή 26-11-2017 στα Πιέρια Όρη, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στην (πρόκληση) πρόσκληση των συλλόγων .Βέβαια γνωρίζαμε πως η ανάβαση από Κατερίνη στην «Σαρακατσάνα» είναι 80 χλμ με άσχημο χαλικόδρομο ,λάσπες και συνεχόμενες ανηφόρες! Ο προβληματισμός μας ήταν εάν θα μας έφτανε ο χρόνος για να επιστρέψουμε μέρα, για λόγους ασφάλειας και κρύου! Τελικά το ρισκάραμε, δεν φτάσαμε έγκαιρα αλλά δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε μια στάση για καμιά 5-1000 φωτογραφίες! Πανέμορφα ,μαγικά τα Πιέρια Όρη άρχισαν σιγά-σιγά να φοράνε τα χειμερινά τους ! Όραση ,ακοή ,όσφρηση και κάθε άλλη αίσθηση ήταν στο αποκορύφωμα , καθώς ανεβαίναμε .Ο ιδρώτας πάγωνε σιγά-σιγά αν και τα ισοθερμικά ρούχα κρατούσανε καλά και φρέσκο γάργαρο νερό έρρεε από τα χιόνια που έλιωναν . Κάποια στιγμή μετά τον «Κρεμαστό» τον περίφημο αόρατο από τον δρόμο ,καταρράκτη των Πιερίων ο ήλιος άρχισε να χάνεται ! Ποδηλατήσαμε, πάντα στην απότομη ανηφόρα για αρκετή ώρα αλλά είδη το κρύο είχε αρχίσει να γίνεται αισθητό .Σε λίγο φτάναμε στο καταφύγιο αλλά είχαμε και την επιστροφή και δεν το ρισκάραμε .Πρώτα η ασφάλεια, δεύτερο η ασφάλεια και τρίτο η …ασφάλεια! Κάναμε μια στάση για "ανεφοδιασμό" σε ταβερνάκι στην Ρυτίνη και μετα επιστέψαμε σωματικά… αφου το μυαλό μας είναι ακόμη ΕΠΑΝΩ στο βουνό!






ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ: *Η ποδηλασία στην άσφαλτο είναι ευκολότερη από ότι στο χώμα. *Ο χειμερινός(και καλοκαιρινός) ποδηλατικός τουρισμός είναι κάτι άγνωστο για τους ‘Έλληνες. Ακόμα και αυτή την στιγμή που γράφουμε, δεκάδες ευρωπαίοι ,κυρίως Γερμανοί ταξιδεύουν με …ποδήλατο στην Ελλάδα και την Πιερία .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ .