Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/11/17, στις 9:00 π.μ. έξω από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης (Καυτατζόγλου 1, παραπλεύρως της ΕΡΤ3)

Το ΕΠΑΜ δηλώνει την αμέριστη πολιτική και ηθική του συμπαράσταση στους δύο στρατιωτικούς, υπαξιωματικό και αξιωματικό που, τιμώντας τη στολή και το εθνόσημό τους, αρνήθηκαν να συναινέσουν δια της συμμετοχής τους στη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε στρατοπεδάρχη εγκλωβισμένων προσφύγων με άνωθεν και έξωθεν εντολές.


Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Μετώπου, αλλά και όλον τον λαό της πόλης σε μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στο στρατοδικείο που πρόκειται να περάσουν,

Την Πέμπτη 30/11/17, στις 9:00 π.μ. έξω από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης (Καυτατζόγλου 1, παραπλεύρως της ΕΡΤ3).

Μαζί με τον υπαξιωματικό Βαγγέλη Φώτη, δικάζεται αυτήν τη φορά και ένας υπολοχαγός, για τους ίδιους ακριβώς λόγους: άρνηση να αναλάβουν υπηρεσία στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή άρνηση να συμμορφωθούν στην υποβάθμιση του ρόλου και της αποστολής του ελληνικού στρατού, άρνηση να γίνουν επίορκοι προς το Σύνταγμα και την Πατρίδα!

Δυστυχώς, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων επιλέγει να παραβλέπει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τεθεί υπό κατοχή ξένων δυνάμεων και συνεχίζει να συμπράττει και να ακολουθεί τις εντολές των δοσιλογικών κυβερνήσεων. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι ένστολοι, οι οποίοι υψώνουν το ανάστημα και ανοίγουν τον δρόμο της έμπρακτης αντίστασης στο καθεστώς κατοχής και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα! Προς άπαντες όσους διώκουν αυτούς τους στρατιωτικούς με την έωλη και παντελώς ανυπόστατη κατηγορία της «άρνησης υπηρεσίας», δηλώνουμε ευθαρσώς και σε όλους τους τόνους ότι:

Κάθε δίωξη στρατιωτικού που υπερασπίζεται το αξιόμαχο του στρατεύματος και την αυστηρή προσήλωση του στρατού στα καθήκοντά του, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των πιο άξιων στελεχών του. Κάθε δίωξη στρατιωτικού που τιμώντας το εθνόσημό του, υπερασπίζεται τη βασική του αποστολή στην προστασία του ελληνικού λαού, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των ένστολων παιδιών του. Κάθε δίωξη στρατιωτικού που τιμά τον όρκο του στην πατρίδα και το σύνταγμα και όχι την υποταγή του στρατού σε ύποπτα οικονομικά συμφέροντα και έξωθεν εντολές, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των πιο συνειδητών παιδιών μας, αυτών που είναι έτοιμα να χύσουν το αίμα τους αν χρειαστεί στην υπεράσπιση του πατρίου εδάφους.

Η δίωξη του αρχιλοχία Βαγγέλη Φώτη, όπως και του υπολοχαγού, που αρνήθηκαν την ανάληψη υπηρεσίας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης με θύματα τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, είναι δίωξη πολιτική. Άρνηση διαταγής δεν υφίσταται όταν η υπηρεσία για την οποία έχει διαταχθεί ο στρατιωτικός, δεν αποτελεί έργο αναγόμενο άμεσα στο μαχητικό προορισμό του. Επιπροσθέτως είναι προδήλως παράνομη εφόσον στηρίζεται στην αντεθνική –και συνεπώς παράνομη- επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μην εφαρμόζει τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο για το προσφυγικό προς όφελος και των προσφύγων και του ελληνικού λαού. Αντιθέτως επιλέγει να καταστήσει την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο λαθρεμπορίου ανθρώπινων ψυχών ακολουθώντας τις εντολές της Μέρκελ και της Ε.Ε., φορτώνοντας την ευθύνη υλοποίησης αυτών των εντολών στις πλάτες του ελληνικού στρατού.

Η άρνηση του διατασσομένου να υπακούσει σε έξωθεν επιταγές που αντιτίθενται στο εθνικό συμφέρον, δεν συγκροτεί ανυπακοή και ούτε καν πειθαρχικό αδίκημα. Αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο του. Συνιστά πράξη εντιμότητας, ήθους, λεβεντιάς και πατριωτικής συνέπειας. Και έτσι επιβάλλεται να εκτιμηθεί.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/11/17, στις 9:00 π.μ. έξω από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης (Καυτατζόγλου 1, παραπλεύρως της ΕΡΤ3)