Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στην Λαϊκή Αγορά Κατερίνης. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στην Λαϊκή Αγορά Κατερίνης. (ΦΩΤΟ)
Το Α3 τμήμα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα "Αντιπραγματισμός" συγκέντρωσε ρουχισμό και υποδήματα από μαθητές και μαθήτριες και έστησε πάγκο στην Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης πουλώντας τα με σκοπό να ενισχύσει το ταμείο του σχολείου (σύλλογος γονέων) και φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Για να πραγματοποιηθεί η δράση, απαιτήθηκε αρκετός χρόνος και προσπάθεια από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α3 του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, που με την συνδρομή των καθηγητών τους, αλλά και την βοήθεια και των υπόλοιπων παιδιών συγκεντρώθηκαν ρούχα και υποδήματα, ταξινομήθηκαν ανά κατηγορία και μέγεθος, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μαθητές μπορούσαν να φέρουν ρουχισμό που δεν χρειαζόταν και να τα ανταλλάξουν με αυτά που είχαν φέρει άλλα παιδιά του σχολείου.

Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, είτε από περιέργεια βλέποντας τα νεαρά παιδιά να έχουν τον δικό τους πάγκο, αλλά και από την συμβολική τιμή που υπήρχε στα ρούχα, από 0,50-1.00 ευρώ το τεμάχιο.
Συμπολίτες μας σταματούσαν, μιλούσαν με τα παιδιά, τα ρωτούσαν για τον λόγο που ήταν εκεί, δίναν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους και αρκετοί αγόραζαν από τα ρούχα και τα υποδήματα.


*Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκτός από τα παιδιά, οι καθηγητές και καθηγήτριες : Σαββίδου Δέσποινα, Στέφανος Τερζόπουλος, Χρήστος Καλαϊτζής και Δέσποινα Τσιτουρίδου.





























*ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
www.pierikailithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr