Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης για τις πυρκαγιές από μέσα θέρμανσης.

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης για τις πυρκαγιές από μέσα θέρμανσης.
Τα τέσσερα συμβάντα σε μέσα θέρμανσης (τζάκι, καυστήρας, σόμπα), με σημαντικές υλικές ζημιές, που απασχόλησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης σε διάστημα τεσσάρων ημερών, μας οδηγούν στο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να επιστήσουμε την προσοχή τους στη χρήση των μέσων θέρμανσης.


Όπως όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε, έτσι και τα μέσα θέρμανσης απαιτούν κάποιου είδους συντήρηση, αλλά και τη σωστή χρήση τους, ώστε να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Πιο συγκεκριμένα στην αρχή κάθε χειμερινής περιόδου, αλλά και σε τακτά διαστήματα εντός του χειμώνα, ορθό είναι να καθαρίζονται οι καμινάδες και οι χώροι των τζακιών, οι σωλήνες και οι χώροι καύσης των σομπών και να γίνεται η συντήρηση των υπολοίπων μέσων σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Επίσης θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη χρήση προστατευτικών αντικειμένων, ιδιαίτερα μπροστά από τις εστίες των τζακιών, στις αποστάσεις και τα υλικά που τοποθετούνται πλησίον των μέσων θέρμανσης, ώστε να αποφεύγεται η ανάπτυξη πυρκαγιών από την ακτινοβολία, την μεταφορά καυτρών ή την αγωγή της θερμότητας.

Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς είναι η πρόληψη και στο πλαίσιο της πρόληψης καλό είναι να υπάρχει και ένας πυροσβεστήρας στο χώρο μας.

Για τους παραπάνω λόγους εφιστούμε την προσοχή όλων των συμπολιτών μας ώστε να έχουμε έναν χειμώνα με μόνο «εχθρό» το κρύο και σύμμαχο τη φωτιά.

Σε περίπτωση κινδύνου καλέστε 199