Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Αναγνώρισε - Αναζήτησε - Συζήτησε | ανοιχτοί κύκλοι διαλόγου «απασχόληση – επιχειρείν. Η ελπίδα ...αγνοείται;»

Αναγνώρισε - Αναζήτησε - Συζήτησε | ανοιχτοί κύκλοι διαλόγου «απασχόληση – επιχειρείν. Η ελπίδα ...αγνοείται;»
Ως Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας Πιερίας, προσανατολισμένοι πάντα στην ανάδειξη θεμάτων που προβληματίζουν και ενδιαφέρουν τους νέους, τον τόπο μας και τη σημερινή κοινωνία, αποφασίσαμε να εκκινήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο : «Αναγνώρισε - Αναζήτησε - Συζήτησε | ανοιχτοί κύκλοι διαλόγου».

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων-συζητήσεων είναι η άνεση, η αμεσότητα και ο διάλογος σε πιο ελαστικά πλαίσια, που θα συνδυάζονται και με τον κατάλληλο χώρο. Χωρίς «πυροτεχνήματα», τυπικές προσκλήσεις και αυστηρά πρωτόκολλα, αλλά με απλότητα και ουσία, πάντα πρωτοποριακά, ξεκινάμε αυτή τη νέα δράση μας.

Η πρώτη εκδήλωση με θέμα «απασχόληση – επιχειρείν. Η ελπίδα ...αγνοείται;» έλαβε χώρα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στις 6 μμ. στον φιλοξενο χώρο του «Μαγιά & Βύνη» στην Κατερίνη. Ο Πρόεδρος Βασίλης Καραγιάννης και το Συμβούλιο Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Πιερίας υποδέχθηκαν πλήθος μελών και φίλων και πάνω από 2 ώρες συζητήσαμε για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα παρέα με τον κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, τον κ. Φώντα Μπαραλιάκο, Σύμβουλο Επιχειρήσεων στην Dynamic Business και Εμπορικό Διευθυντή στο Ολύμπιο Βήμα και τον κ. Βαγγέλη Νομικό, Communication Parkourist και Head of Planning & Operation της Turnand IKE.


Ξεκινώντας με τα ενδιαφέροντα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου για τις επιχειρήσεις στον τόπο μας και την πραγματική οικονομία, ακολούθησε ο κ. Μπαραλιάκος με τις ευκαιρίες, τα διαθέσιμα μέσα, αλλά και πιθανά εμπόδια, για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα σήμερα, ενώ ο κ. Νομικός, ως νέος επιχειρηματίας με τη δική του ξεχωριστή ιστορία μας «ξενάγησε» στο επιχειρηματικό του ταξίδι. Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα σημαντικά ζητήματα που περιπλέκουν το χώρο της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, να αναζητήσουν τις αιτίες και τα αποτελέσματά της σημερινής κατάστασης, να συζητήσουν για τις ιδέες και τις προτάσεις τους με τους διακεκριμένους ομιλητές και άλλους συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το διάλογο και τις τοποθετήσεις, διαπιστώθηκαν από συμμετέχοντες ευκαιρίες μεταξύ τους συνεργασίας, απαντήθηκαν σημαντικά ερωτήματα που δημιουργούσαν εμπόδια, τέθηκαν οι βάσεις για πιο πρακτικά βήματα των νέων προς την απασχόληση και το επιχειρείν με τη χειροπιαστή βοήθεια των ομιλητών μέσω «εργαλείων» και συμβουλών τους που ευχαρίστως έθεσαν στη διάθεσή μας. Τέλος με ενθουσιασμό ανανεώθηκε η συνάντηση από όλους τους παρεβρισκόμενους για την επόμενη συζήτησή μας. Ως ΟΝΝΕΔ Πιερίας είμαστε ανοιχτοί στην ενεργή συμμετοχή σας ζητώντας αρχικά τις δικές σας προτάσεις για τη θεματολογία των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο ««Αναγνώρισε - Αναζήτησε - Συζήτησε | ανοιχτοί κύκλοι διαλόγου» αναμένεται να συνεχιστούν με νέα επίκαιρα θέματα. Κόντρα στο εχθρικό κλίμα απογοήτευσης και παραίτησης που ενισχύει η σημερινή κυβένρηση, οι ανοιχτές συζητήσεις μας με το ιδιαίτερο ύφος τους, τις έγκυρες πληροφορίες, τις αξιόπιστες συμβουλές και απόψεις, τις πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες, σκοπεύουν να βάλουν ένα λιθαράκι στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, την ενεργοποίηση της ορθολογικής σκέψης και τη διατήρηση της ρεαλιστικής ελπίδας.


Με εκτίμηση,
ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ