Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - Δελτίο Τύπου. Το νέο βιβλίο του Δρ. Γιάννη Καζταρίδη

ΔΙΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - Δελτίο Τύπου. Το νέο βιβλίο του Δρ. Γιάννη Καζταρίδη
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσαν το βιβλιοπωλείο- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων...

χθες Κυριακή 10-12-17 στην ΕΚΑΒΗ το νέο βιβλίο του Δρ. Γιάννη Καζταρίδη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με τίτλο: «Η Πιερία κατά το 190 και 20ο αιώνα. Κώμες και κωμοπόλεις-Χωριά και Οικισμοί».

Το βιβλίο προλόγισαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και ο βουλευτής Πιερίας κ. Χαρίλαος Τζαμακλής, οι οποίοι απηύθυναν τις σκέψεις τους σχετικά με το περιεχόμενο και τόνισαν την σημασία της ύπαρξης τέτοιων ιστορικών στοιχείων του Νομού μας, που προάγουν την ιστορία του Τόπου μας. Οι γνώσεις που μπορεί κανείς να αποκομίσει από το συγκεκριμένο βιβλίο θωρακίζουν τον Ιστορικό χαρακτήρα του Νομού μας. Την ανάλυση του βιβλίου επιμελήθηκε ο Ιστορικός- Εθνολόγος κ. Θεόδωρος Ζαπουνίδης με εκτενή αναφορά σε όλα τα κεφάλαια σημειώνοντας τα στοιχεία που κάνουν το βιβλίο ξεχωριστό.

Ο ίδιος ο συγγραφέας μιλώντας για το βιβλίο του μας μετέδωσε το πάθος του για την ιστορία του Τόπου μας και μίλησε για την επίπονη προσπάθεια συλλογής και καταγραφής των ιστορικών στοιχείων που συνέθεσαν αυτή την έκδοση. Τέλος, ευχαρίστησε την οικογένειά του για την αμέριστη στήριξη που του παρείχαν.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων κ. Μυράντα Παππά. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ, πρώην και νυν βουλευτές, οι Δήμαρχοι και Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Πιερίας, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου, Σύμβουλοι- Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, Γονείς- Κηδεμόνες και Μαθητές των σχολείων της Πιερίας και πλήθος πολιτών.