Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ κα. ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.Γ κ. ΚΑΡΕΛΛΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ κα. ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.Γ κ. ΚΑΡΕΛΛΑ
Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συλλόγων τριτέκνων από όλη την Ελλάδα μαζί με την ΟΠΟΤΤΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος , επιτροπή από τους συλλόγους και την ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με την υπουργό κα. Φωτίου και τον Γ.Γραμματέα κ. Καρέλλα .


Στην συνάντηση αναφερθήκαμε στην απαράδεκτη απαξιώσει των τρίτεκνων οικογενειών με την κατάργηση του επιδόματος τριτεκνίας . Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως στην Εθνική ανάγκη για αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος της Ελλάδας, η κυβερνητική πρωτοβουλία είναι , νομοθέτηση της μείωσης των επιδομάτων σε πολυμελείς οικογένειες.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως με 40% !!! αύξηση των χρημάτων για τα κοινωνικά επιδόματα, υπάρχουν χιλιάδες πολύτεκνες και τριτεκνες οικογένειες που χάνουν από λίγα ως εκατοντάδες ευρώ ετησίως, από αυτά που έπαιρναν.

Ø Επιμένουμε να διεκδικούμε:

-Εξομοίωση των τρίτεκνων με τους άλλους πολύτεκνους

-Θεσμικά, φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για να γίνουν περισσότερες οι τρίτεκνες-πολύτεκνες οικογένειες στον τόπο μας

-Αλλαγή των μέτρων που εξαγγέλθηκαν ώστε να μην τιμωρούνται με μειώσεις αλλά να ενισχυθούν οι τρίτεκνες -πολύτεκνες οικογένειες

-Να επανέλθει το τριτεκνικό-πολυτεκνικό επίδομα που ισχύει εδώ και δεκαετίες

-Να θεσμοθετηθούν εκπτώσεις και για τους τρίτεκνους στα Μ.Μ.Μ.