Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κατερίνης με παρέμβαση του Συλλόγου Δρομέων ΖΕΥΣ

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

Οικονομική ενίσχυση, εντός τού έτους 2018, αναμένεται να λάβει το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος από μέρος εσόδων τριών μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων Μαραθωνίου Δρόμου τής Χώρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μέρος εσόδων α) από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο των Αθηνών, που διεξάγεται κάθε Νοέμβριο, β) από τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» Θεσσαλονίκης που διεξάγεται κάθε Απρίλιο αλλά και γ) από τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δρόμο Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται κάθε Οκτώβριο.

Θετική η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού στο αίτημα του Συλλόγου Δρομέων «Ζευς»

Η θετική αυτή εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά την απόφαση που έλαβε αλλά και, στη συνέχεια, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «Ζευς», του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε παρέμβαση προς την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Όπως είναι γνωστό, η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων, της οποίας Μέλος είναι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «Ζευς», προσφέρει, κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων της σε κοινωνικούς και άλλους φορείς.

Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς» επιδιώκοντας να στηριχθεί οικονομικά το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, αποφάσισε και απευθύνθηκε στην Ομοσπονδία ζητώντας να συμπεριληφθεί και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο στον κατάλογο των προς ενίσχυση φορέων. Το αίτημα του Δ.Σ. «Ζευς» έγινε δεκτό από την Ομοσπονδία, γεγονός που χαροποίησε τόσο τον Σύλλογο όσο και τη Διοίκηση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κατερίνης.


Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης




Μετά απ’ αυτή τη θετική εξέλιξη, το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ζευς» επισκέφθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, συναντήθηκε με τον Υποδιευθυντή τού Γηροκομείου κ. Ιωάννη Πουλατσίδη, ανακοίνωσε τα περί της επικείμενης οικονομικής ενίσχυσης και στη συνέχεια ο κ. Πουλατσίδης ξενάγησε το Δ.Σ. στους χώρους τού Εκκλησιαστικού Ιδρύματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά τού Συλλόγου «Ζευς» παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Πούλιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Γερομιχαλός, ο Ταμίας κ. Δημήτριος Βαρνάς και ο Έφορος κ. Μιχάλης Γεωργιάδης. Τα τέσσερα αυτά στελέχη μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Μίχο, ήταν αυτά που προώθησαν και πέτυχαν την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου προς την Ομοσπονδία.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η Διοίκηση του Συλλόγου Δρομέων «Ζευς» έμεινε εντυπωσιασμένη από την τάξη, τη ζεστασιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχονται στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης. Επίσης, μέλη τής Διοίκησης συζήτησαν με τον κ. Πουλατσίδη για κάποιες ιδέες που αφορούσαν εθελοντικές υπηρεσίες οι οποίες θα μπορούσαν να προσφερθούν για την ψυχαγωγία των υπερήλικων γυναικών.

Έργο Ιερό, υπό τις ευλογίες τού Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, επιτελείται στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο.

Ο Υποδιευθυντής τού Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μιλώντας στα μέλη τού Δ.Σ. τού Συλλόγου, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που πραγματοποιείται εκεί με τις ευλογίες και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τού Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα έργο υπεύθυνο που επιτελείται με πολύ μεγάλη αγάπη, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν συνεχώς νέα αιτήματα για φιλοξενία γυναικών μεγάλης ηλικίας.

Εξαιτίας δε της μεγάλης αγάπης που επιδεικνύουν ο Μητροπολίτης, η Διοίκηση, τα στελέχη και οι υπάλληλοι του Γηροκομείου προς τις γερόντισσες, η διαβίωσή τους εκεί είναι όσο γίνεται πιο καλή. Και συμπλήρωσε ότι το έργο που επιτελείται δεν είναι απλά κοινωνικό, είναι ένα έργο Ιερό, είναι ένα Διακόνημα, γεγονός που αναγνωρίζεται όχι μόνο από τις ίδιες τις γερόντισσες αλλά και από συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.

Ο κ. Πουλατσίδης τόνισε ακόμη ότι οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία τού Εκκλησιαστικού Γηροκομείου είναι πολλές, είναι όμως ευλογία Θεού το ότι υπάρχει το έντονο ενδιαφέρον τού Σεβ. κ. Γεωργίου αλλά και το ενδιαφέρον πολιτών και φορέων, όπως είναι ο Αθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «Ζευς», με αποτέλεσμα να ενισχύεται συνεχώς το έργο αυτό και να παρέχονται εκεί ποιοτικές υπηρεσίες προς υπερήλικες γυναίκες.

Ευχαριστίες
Στο κλείσιμο της συνάντησης με το Δ.Σ. τού «Ζευς» Πιερίας, ο Υποδιευθυντής τού Εκκλησιαστικού Γηροκομείου εξέφρασε τις ευχαριστίες τής Ιεράς Μητροπόλεως και τις ευχαριστίες της Διοίκησης για την πρωτοβουλία τού Συλλόγου και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη «Καλή και ευλογημένη χρονιά» στους ίδιους, στις οικογένειές τους αλλά και στα μέλη και τους φίλους τού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς».