Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Ο ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3/18

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καλεί σε κινητοποίηση τα μέλη του.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση - Την Παρασκευή 16 Μάρτη απεργούμε-διαδηλώνουμε.


Οι κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου αυτό το διάστημα για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που συρρικνώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν θέσεις εργασίας. Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, να σπάσει η αδιοριστία, να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες και να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία των εκπαιδευτικών. Μόνο έτσι μπορεί να ανασάνει το δημόσιο σχολείο και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

Η παρελκυστική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για δήθεν διορισμούς τον Οκτώβρη του 2018 μετά την τέταρτη αξιολόγηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μόνο με αγώνες μπορεί να ηττηθεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο.

• Διορισμό όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

• Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.

• Όχι στο προσοντολόγιο για το σύστημα πρόσληψης

• Στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

• Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη τηνεπικράτεια.

• Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο.

• Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.


Ο αγώνας μας κλιμακώνεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου

Με τους αγώνες μας θα σπάσουμε την πολιτική της αδιοριστίας

Ο ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας για την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 κηρύσσει επιπλέον, από την τρίωρη στάση της ΔΟΕ, από μία έως τρεις ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε οι συνάδελφοι – μέλη του συλλόγου μας να κάνουν χρήση των στάσεων εργασίας και καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 1:30μ.μ. στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας. Επίσης ο Σύλλογός μας θα συμβάλλει στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων/-ισσών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στις 1:00μ.μ. (Άγαλμα Βενιζέλου), προσκομίζοντας στο Σύλλογο τα παραστατικά μετακίνησης τους.


ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ
Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λάμπρου Βασίλης Γιάντσιου Σταματία
Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ημέρα 24ωρης απεργιακής δράσης


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 κι έπειτα και από την πρόσκληση που δέχτηκε από τον Υπουργό Παιδείας για πραγματοποίηση συνάντησης την Τετάρτη 7 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα έπειτα από τη συζήτηση επί των προτάσεων που αρχικά είχαν κατατεθεί, τα παρακάτω:

•Δεν συμμετέχουμε στη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση της 2 Μαρτίου, η οποία χτυπήθηκε βίαια από τα Μ.Α.Τ., μια μόνο οδό συνάντησης με την πολιτική ηγεσία αφήνει ανοιχτή, αυτήν της συνάντησης με αγωνιστική κινητοποίηση.

•Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις, κηρύσσοντας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ημέρα 24ωρης απεργιακής δράσης (με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και 3ωρη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα).

Αρ. Πρωτ. 568 Αθήνα 7/3/2018Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

•Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 μ. μ. δίνοντας το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας (π.χ. τριμελείς επιτροπές εγγραφών των άρθρων 6 και 7 του ΠΔ 79/2017) σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που θέτουν οι "θεσμοί" και ο Ο.Ο.Σ.Α.

Παλεύουμε για:

•μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,

• 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,

•στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,

•εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,

•μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,

•αύξηση δαπανών για την παιδεία,

•υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.