Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

36ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - 10Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ - ΓΟΗΤΕΥΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ
Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 8:15 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»



Καταπληκτικές χορωδίες εξακολουθούν και μαγεύουν το πολυπληθές κοινό στη 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ, στο «MOUZAKI PALACE HOTEL», για δέκατη τέταρτη (14η) ημέρα, σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου, 2018 στις 8:15 μ.μ. . Ο κορυφαίος χορωδιακός θεσμός θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου.

Το συγκεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, προκαλεί ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα για το νομό μας και τη Δυτική Θεσσαλία ευρύτερα, και επομένως εκτός των εκπαιδευτικών –παιδαγωγικών οφελών ,προστίθεται και το οικονομικό σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης. Η πόλη της Καρδίτσας , το Μουζάκι και η ευρύτερη περιοχή νιώθουν έντονα οικονομικά οφέλη από την παρουσία των χιλιάδων Καλλιτεχνών-Μουσικών αλλά και των Ακροατών και Επισκεπτών.

Αξίζουν κάθε έπαινο οι ήδη εμφανιζόμενες χορωδίες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και η χορωδία της Ελληνογερμανικής Σχολής Αθηνών που κυριολεκτικά κατέπληξε.

Για δεκατέσσερις (14) μέρες η καρδιά της Σχολικής Χορωδιακής Μουσικής χτυπάει στον Νομό Καρδίτσας. Καθηγητές Μουσικής, Διευθυντές Σχολείων, παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων δίνουν ζωή σε ένα κορυφαίο Ευρωπαϊκό θεσμό. Άλλωστε, η χορωδία αποτελεί το παράδειγμα της διάδρασης μεταξύ όλων όσων συμμετέχουν στο σχηματισμό της. Είναι δηλαδή φύσει και θέση μια ομαδική και συνεργατική δραστηριότητα. Ως προς αυτή τη λειτουργία χαρακτηρίζεται ως ένα υψηλό παιδαγωγικό εργαλείο ή καλύτερα ως μια παιδαγωγική μέθοδο δημιουργίας ανθρώπων με συλλογική συνείδηση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς του εξωτερικού.


Στο τέλος της κάθε βραδιάς Κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά, παρουσιάζονται από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας δίνει όπως και κάθε ημέρα της καλλιτεχνικές – αισθητικές του παρεμβάσεις ,καθηλώνοντας το κοινό. Το χορωδιακό Φεστιβάλ τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

13η ΗΜΕΡΑ - Πέμπτη 15/3/2018-ΩΡΑ 8:15 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»

1. Χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση του Παντελή Πανδή

2. Χορωδία του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση της Ρόδης Κελεσίδου &

3. Χορωδία του Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Καλλικράτειας υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Παπαντωνοπούλου

Κοινό Έργο: «ΣΤ΄ΑΛΟΓΑ» του Θεόδωρου Αντωνίου

Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ &

Κυριακή στις 12: 15 μ. μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ