Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Μεγάλη ανταπόκριση στα ομαδικά εργαστήρια του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

Με πολλή μεγάλη ανταπόκριση υποδέχθηκαν την Τετάρτη 14 Μαρτίου εργαζόμενοι και άνεργοι από όλη την Πιερία την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης για την πραγματοποίηση ομαδικών εργαστηρίων με θέμα «Ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία. Η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ».


Τα ομαδικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Μονάδα Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ (παράρτημα Κ. Μακεδονίας) και κατά τη διάρκειά τους παρουσιάστηκε αναλυτικά και με παραδείγματα η διαδικασία υποβολής αίτησης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ. Επιπλέον, η επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας κα Θωμαή Δημητριάδου παρείχε διευκρινίσεις σε απορίες που διατύπωσαν οι συμμετέχοντες σχετικά με την προκύρηξη 3Κ/2018.

Παράλληλα με τα ομαδικά εργαστήρια, στο χώρο του Εργατικού κέντρου προσήλθαν εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, οι οποίοι υπέβαλλαν εξατομικευμένα ερωτήματα και προβληματισμούς, που είχαν σχέση με τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα τους, στους συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.