Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Σύλλογο Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper Θεσσαλονίκης (CHOPPER RIDERS CLUB)

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση επισκέφτηκε το Σύλλογο Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper Θεσσαλονίκης.



Οι εκπαιδευτές κ. Γεραρίδου Αθηνά, κ. Μαρανή Άντζελα και κ. Νικολόπουλος Παναγιώτης ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό επίπεδο για τις πρώτες βοήθειες και τη χρησιμότητα – αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, εκτός από το θεωρητικό επίπεδο τα μέλη του Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια επίδειξη Α΄ Βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισης και περιποίησης αιμορραγιών, ρινορραγιών, τραυμάτων, καταγμάτων, εγκαυμάτων, κακώσεων μαλακών μορίων και οστών, καθώς και αφαίρεσης κράνους.

Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι – παρευρισκόμενες παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση). Τέλος, πραγματοποιήθηκε, και παρουσίαση της Πλάγιας θέσης Ασφαλείας, καθώς και της αντιμετώπισης της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Συνοψίζοντας, τα μέλη του Συλλόγου Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες, να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν, αλλά και μέσα από απλές οδηγίες να είναι σε θέση να προσφέρουν τις πολύτιμες Α’ Βοήθειες και να σώσουν ζωές.