Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου "Ιωάννης Σακελλαρίδης" - 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο το 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, το Σάββατο 5 Μαίου 2018 και ώρα 19.00΄,στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.


Οι προσκεκλημένες χορωδίες της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Δήμου Βόλου, Δ.Κ. Κολινδρού “Αλέξης Ζορμπάς” και Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου Δήμου Βόλου που κατέφτασαν νωρίς, είχαν την τύχη να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, μαθαίνοντας για την χλωρίδα και την πανίδα του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ακούστηκαν όμορφες εκτελέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών από όλες τις χορωδίες αποσπώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού, αλλά και πλούσια ήταν τα αναμνηστικά και τα δώρα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των χορωδιών.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η από κοινού εμφάνιση του τετράφωνου και του παιδικού τμήματος της Χορωδίας μας υπό την διεύθυνση του άξιου μαέστρου της κ. Ευθύμη Μαυρίδη. Γονείς με τα παιδιά τους και παππούδες με τα εγγόνια τους τραγούδησαν μαζί στη σκηνή στέλνοντας το μήνυμα της συνέχισης και της διατήρησης της χορωδιακής μουσικής παράδοσης του τόπου μας

Μετά τη λήξη του φεστιβάλ, ακολούθησε δεξίωση και γλέντι για όλες τις χορωδίες, επισφραγίζοντας την μεταξύ τους φιλία αλλά και την κοινή αγάπη προς την χορωδιακή μουσική.

Το Δ.Σ.