Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2016-18

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ2/ «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο «Health4Life» για τa σχολικά έτη 2016-18, το σχολείο μας συμμετείχε στην εκπαιδευτική μετακίνηση στο Jarocin της Πολωνίας...

με δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από τις 22/04/2018 - 28/04/2018. Έγινε η παρουσίαση του προγράμματος εκπαιδευτικής και μορφωτικής ανταλλαγής μεταξύ των χωρών και ακολούθησαν οι εισηγήσεις των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της κάθε χώρας, οι ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων της κάθε αντιπροσωπείας, η υποδοχή των μαθητών μας από τις οικογένειες που θα τους φιλοξενούσαν και ένα αξέχαστο εκπαιδευτικό οδοιπορικό με ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Το υπέροχο ταξίδι ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη ζεστή φιλοξενία, την αγάπη και τη φροντίδα που μας παρείχαν οι Πολωνοί οικοδεσπότες του ευρωπαϊκού προγράμματος, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς που φιλοξένησαν τους μαθητές μας, οι οποίοι άνοιξαν ένα δίαυλο επικοινωνίας με τις ελληνικές οικογένειες. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και δεν τους ξεχνάμε.

Η τελευταία εκπαιδευτική συνάντηση των αντιπροσωπειών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ2/ «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο «Health4Life» για τa σχολικά έτη 2016-18, με τη συμμετοχή των πέντε χωρών Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας, Λιθουανίας και Πορτογαλίας, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη και ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με άριστα αποτελέσματα από τις 22/05/2018 - 26/05/2018. Για πρώτη φορά στην Πιερία και όχι μόνο σε εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+, συμμετείχαν από το σχολείο μας εκτός από τους εκπαιδευτικούς συνολικά 24 μαθητές αγόρια και κορίτσια της ΣΤ΄ τάξης. Ευελπιστούμε ότι θα έχει συνέχεια αυτό το ταξίδι και η εκπαιδευτική συνεργασία μας με ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και στο μέλλον.


Ο Δ/ντής του 14ου Δ.Σ. Κατερίνης
ΤΟΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ