Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ

Την Τετάρτη 13 Ιούνη και ώρα 7μμ στο Σιντριβάνι-Πλατάνι συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, στην πικετοφορία που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη βουλή με τη μορφή του επείγοντος.


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως πιστός υπηρέτης του ΣΕΒ, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, έρχεται με νέο πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα να διαιωνίσει όλους τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους και επιπλέον να φέρει για ψήφιση και νέους, αφού έτσι προστάζουν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.

Προκλητικές φοροαπαλλαγές για τα μεγάλα αφεντικά, πώληση των κόκκινων δανείων με συνοπτικές διαδικασίες στα funds, κατακρεούργηση των συντάξεων, ελαστικές μορφές εργασίας, πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας, κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος ακόμα και από τους Δήμους, μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.600 ευρώ, ανασφάλιστη εργασία και, όσο για τον κατώτερο μισθό; Είναι ουτοπία, λένε, να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα διότι θα έβλαπτε το παιχνίδι του ανταγωνισμού του μεγάλου κεφαλαίου.

Φτάνει πια! Ως εδώ! Μια χούφτα παράσιτα να τρώνε με χρυσά κουτάλια, ενώ οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να μην μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Ο φόβος και η μείωση των απαιτήσεων, ο συμβιβασμός με τη λογική του μικρότερου κακού, οδηγεί τους εργαζόμενους στην υποταγή και την εξαθλίωση. Ας αναλογιστεί ο κάθε τίμιος εργάτης, όλες αυτές οι θυσίες που καλούνταν να κάνει τα προηγούμενα χρόνια, ποιον εξυπηρετούν. Για ποιανού τα συμφέροντα ο κατώτερος μισθός κατρακύλησε στα 586 ευρώ μικτά και 511 για τους νέους και τα δικαιώματα των εργαζομένων ξηλώνονται ένα προς ένα; Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ο εργασιακός μεσαίωνας που διαμορφώθηκε για εμάς, ήταν διακαής επιθυμία των μεγαλοεργοδοτών ανέκαθεν.

Ας αναλάβει λοιπόν την ευθύνη που του αναλογεί ο κάθε ένας από εμάς και ας ενώσει τη φωνή του με τη δική μας. Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ είναι το δεύτερο σπίτι του εργαζόμενου στο σούπερ μάρκετ που δουλεύει σε όλα τα πόστα με μισθό που ξεκινάει ακόμα και από 250 ευρώ, του εργοστασιακού εργάτη που όσο εκσυγχρονίζονται οι μηχανές αντί να μειώνεται ο εργάσιμος χρόνος του, αυξάνεται η ένταση της δουλειάς, του άνεργου που τον κρατάνε στην άκρη με σκυμμένο το κεφάλι να περιμένει τη σειρά του για 5-6 μήνες δουλειά σε κάποιο πρόγραμμα.

Είναι καιρός, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και να παλέψουμε οργανωμένα γι’ αυτές μέσα από τις γραμμές του ΣΙΥΝΠ, μαζί με όλες τις ταξικές δυνάμεις. Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά!

Αγωνιζόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς και διεκδικούμε:

 Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές

 Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων

 Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ

 Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

 Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

 Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

 Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Πικετοφορία την Τετάρτη 13 Ιούνη, 7μμ στο Σιντριβάνι-Πλατάνι