Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Όλα έτοιμα για τον 4ο αγώνα δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

Σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα δρόμου 9.700μ. «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.

Στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα σε πολύ θετικό κλίμα, συμμετείχαν ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, οι Αντιδήμαρχοι Πύδνας-Κολινδρού κ.κ. Βασιλική Νικολοπούλου και Χριστόφορος Πορφυρίδης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου Αστυφύλακας Νεκτάριος Παναγιωτίδης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυγιάλου κα Μαρία Αβραμίδου, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» κ.κ. Αλέξανδρος Πούλιος και Ευάγγελος Γερομιχαλός αντίστοιχα.

Επίσης, από το Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο Αρχηγός κ. Δημήτριος Κατιρτζής και από την Ομάδα Εθελοντών Ποδηλατών ο κ. Γεώργιος Σαλπιγγίδης. Από τους Συλλόγους του Μακρυγιάλου, τον Ποντιακό Σύλλογο εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Αναστάσιος Κωνσταντινίδης, το Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης » η Γενική Γραμματέας, κα Αικατερίνη Μελιδώνη και τον Γ.Α.Σ. Κεραυνός Μακρυγιάλου εκπροσώπησε ο κ. Ζαχαρίας Παναγιωτίδης.

Αφού έγινε η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ζητήματα που αφορούν τον αγώνα, τονίστηκε η σημαντικότητα της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης με αρχαιολογική και πνευματικής σημασία, που συμβάλλει παράλληλα και στην τουριστική προβολή του τόπου.

Επιπρόσθετα, έγινε καταγραφή των δυνάμεων που θα διαθέσει η Αστυνομία, ο Δήμος καθώς και οι εθελοντικές ομάδες που θα συνδράμουν και φέτος στην άρτια διεξαγωγή και ασφάλεια του αγώνα.

Οι διοργανωτές έδωσαν το πλαίσιο στο οποίο πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Πιερία και τόνισαν τη σημασία της παρουσίας των εθελοντών στη διοργάνωση του αγώνα καθώς και το σπουδαίο ρόλο των κατοίκων των κοινοτήτων του δήμου Πύδνας-Κολινδρού που διασχίζουν οι αθλητές.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος μίλησε για αγώνα δρόμου που τείνει να γίνει θεσμός. Μίλησε για μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ’όλη από όλη την Ελλάδα και εστίασε στους συμβολισμούς του αγώνα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην φιλοξενία των κατοίκων και στις προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς και σύλλογοι ώστε κάθε χρόνο ο αγώνας να ολοκληρώνεται με επιτυχία. Ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την παρουσία τους στη σύσκεψη και για την εθελοντική προσφορά τους στον αγώνα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης δήλωσε χαρακτηριστικά «Ο αγώνας τιμά τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Η μεγάλη εμπειρία που έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθιστά βέβαιη την επιτυχία του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο για τις προσπάθειες που καταβάλει για να αναδείξει την περιοχή καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» κ. Αλέξανδρος Πούλιος αναφέρθηκε στην μαζική συμμετοχή των μελών τόσο αγωνιστικά όσο και εθελοντικά. Ακόμη μίλησε για την αξιοποίηση μελών που έχουν εμπειρία στις διοργανώσεις αγώνων αγώνα πριν και κατά τη διάρκειά τους. Τέλος, αφού έκανε λόγο για τη σημασία της άθλησης στη ζωή μας, συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο καθώς αγκάλιασε τον αγώνα και τον υποστήριξε από την πρώτη στιγμή.

Τον αγώνα τιμά φέτος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων Νικόλαος Γούλας ο οποίος θα τρέξει στον αγώνα, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετάσχει αθλητής με αναπηρικό αμαξίδιο. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και μέλος του Συλλόγου Δρομέων «ΖΕΥΣ» Δημήτρη Κυριακού.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 και ώρα 7μ.μ. Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα. Στα μέσα της διαδρομής και στο τερματισμό θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας ενώ μετάλλια, και διπλώματα και αναμνηστικά δώρα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 σύμφωνα με την αναλυτική προκήρυξη που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», www.zeusrunnersclub.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνωρισιμότητα του αγώνα προκύπτει και από την πλειάδα τοπικών επιχειρήσεων που κάθε χρόνο στηρίζουν και χορηγούν αυτή τη προσπάθεια. Ανάμεσα τους και η γνωστή εταιρεία ΔΙΟΣ - φυσικό μεταλλικό νερό, που αποτελεί και το μεγάλο χορηγό.

Οργανωτική επιτροπή και εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν ραντεβού το Σάββατο 9 Ιουνίου στην αφετηρία του 4ου Αγώνα Δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», όπου φέτος αναμένεται να τρέξουν αθλητές, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.