Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Δημήτρης Καζάκης για το Σκοπιανό. Μια διαφορετική ανάλυση που δεν συζητιέται από κανέναν...

Μια διαφορετική προσέγγιση στο Σκοπιανό έκανε από την Κατερίνη την Κυριακή που μας πέρασε ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης. Διαβάστε τι λέει για το Σκοπιανό ο κ. Καζάκης:

"Δεν υπήρχε ούτε μια σύγκρουση στα Βαλκάνια όπου πίσω της να μην υπάρχουν συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.


Ποια τα συμφέροντα τώρα;

Το δίκτυο εμπορίου Ανατολής-Δύσης, το οποίο περνάει από την Μακεδονία και ήδη ελέγχεται από τρεις τουρκικές εταιρίες logistics οι οποίες χρησιμοποιούν Έλληνες υπεργολάβους (επιχειρηματίες) – ένα από τα πρώτα μέτρα των μνημονίων ήταν να «απελευθερωθούν» οι οδικοί άξονες και να τους ελέγχουν οι μεγάλες εταιρίες.

Μέχρι τότε για να μπουν οι ξένες νταλίκες στην Ελλάδα πλήρωναν ασφάλιστρα στο ελληνικό κράτος και άδεια και έτσι προστατευόταν και το επάγγελμα και οι οδικές μεταφορές μας.

Όλα αυτά «απελευθερώθηκαν» για το συμφέρον της Τουρκίας, γιατί μέσω της Τουρκίας και της Μακεδονίας περνάει το 80% του οδικού μεταφορικού έργου (εμπορευμάτων) από Ανατολή προς Δύση και αντίστροφα.


Το ενεργειακό δίκτυο.

Έχουμε αποδεχτεί να περάσει διεθνής αγωγός από εδώ ο οποίος είναι στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και είναι ο μόνος εναλλακτικός από τους αγωγούς της Ρωσίας που τροφοδοτεί με ενέργεια την Δυτική Ευρώπη.

Και δεχτήκαμε να περάσει από την Μακεδονία και μάλιστα με τους όρους που θέλουν αυτοί.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν απαίτησε να πληρώνει ο αγωγός τέλη διέλευσης!

Τα τέλη διέλευσης πιστοποιούν ότι ο αγωγός περνάει από εθνικό σου έδαφος… Ότι ο χώρος είναι δικός σου! Και όχι απλά για έσοδα… Τέλη διέλευσης για να πιστοποιήσεις ότι το «χωράφι» είναι δικό σου και όχι δικό τους.

Η Ελλάδα δεν δέχτηκε για να παραχωρηθεί και η ιδιοκτησία…

-Οι πρώτοι εφαρμοστικοί νόμοι του πρώτου μνημονίου πέρασαν το «δικαίωμα επιφανείας». Έχεις την ιδιοκτησία του χώρου αλλά τα δικαιώματα επιφανείας είναι δική μου και έχω τα ίδια δικαιώματα με εσένα που είσαι ο κάτοχος του χώρου.Να γιατί στην Μακεδονία θα εγκατασταθούν ξένες δυνάμεις.

Ξένες δυνάμεις, γιατί δεν θα αφήσουν τους Έλληνες να ελέγχουν τον αγωγό.

Σε καμία νατοϊκή χώρα που περνάει διεθνής ενεργειακός αγωγός δεν επιτρέπεται στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας ο έλεγχος. Αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ.

Και φυσικά με ποιες δυνάμεις; Πρώτα και κύρια τούρκικες δυνάμεις. Να γιατί ο Ερντογάν έχει ξυπνήσει… Ξέρει τι συμβαίνει, ξέρει που πάει η ιστορία…

Και μας «περικυκλώνει» γιατί εκτός από τα Σκόπια, υπάρχει και η Βουλγαρία (η διάσκεψη της Βάρνας) αλλά και τα ζητήματα με την Αλβανία.

Το πρώτο ζήτημα με τα Σκόπια δεν είναι το όνομα, αλλά αν δεχόμαστε εμείς την ύπαρξη τέτοιου κράτους στα σύνορα μας.

Γιατί είναι κατά παράβαση της σύμβασης του Βουκουρεστίου του 1913 η οποία αποτελεί μια θεμελιώδης σύμβαση διαμόρφωσης συνόρων η οποία ισχύει ακόμα και σήμερα.

Αναθεωρούνται τα Βαλκάνια με αυτόν τον τρόπο.

Και τι κάνουμε εμείς; Τινάζουμε την σύμβαση στον αέρα.
Δεν μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι την ιστορία μας με αυτούς.

Τα ψέμματα των Σκοπίων (ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους) τα υποστήριξαν πρώτοι οι Αμερικάνοι το 1950.

Νωρίτερα το είχαν κάνει οι ΝΑΖΙ το 1941 αποκαλώντας τους «Δημοκρατία της Μακεδονίας».Γιατί όλα αυτά, ποιος τα κάνει όλα αυτά;

Γιατί στην χώρα μας οι Έλληνες πολιτικοί είναι υπεράνω.

Εδώ ισχύει ότι ο Έλληνας πολίτης είναι εξ ορισμού ένοχος μέχρι κάποιος να βρεθεί να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Με τους Έλληνες πολιτικούς ισχύει το ακριβώς ανάποδο.

Είναι πάντα αθώοι. Ότι και να έχουν κάνει, ότι και να έχουν υπογράψει, ότι και να έχει συμβεί.

Είμαστε στο χειρότερο σκαλοπάτι.

Αν δεν ανασκουμπωθεί ο Ελληνικός λαός, αν δεν αποδείξει ότι έχει ανάστημα και ότι έχει πατριωτική συνείδηση ξεχάστε την Ελλάδα, θα την σβήσουν από τον χάρτη. Θα υπάρχει μόνο ως γεωγραφικό αποτύπωμα."


Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Καζάκη: