Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών στην Κατερίνη

Το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης παράκληση υπέρ φωτισμού και επιτυχίας των μαθητών που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Στην παράκληση έψαλε χορός μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Φακαλή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ανέγνωσε τη σχετική ευχή στους μαθητές. Πριν το τέλος απευθύνθηκε στα παιδιά παροτρύνοντάς τα να αποβάλλουν το άγχος των επικείμενων εξετάσεων το οποίο είναι κακός σύμβουλος για την επιτυχία. Τόνισε μάλιστα ότι αυτές δεν είναι οι μόνες, ούτε οι σοβαρότερες εξετάσεις στη ζωή τους, καθώς όλη η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και ιδιαιτέρως του Χριστιανού χαρακτηρίζεται από «καθημερινές εξετάσεις».

Συμβούλεψε ακόμη τους μαθητές να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και πίστη στην Πρόνοια του Θεού για την έκβαση των εξετάσεων. Τέλος, επισήμανε ότι στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε μονόδρομοι.

Όπως κάθε χρόνο, πολλοί μαθητές συμμετείχαν στην Παράκληση, ενώ πολλοί γονείς εκκλησιάστηκαν στον υπόγειο Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.