Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης κοντά στο Γηροκομείο "Ο καλός Σαμαρείτης" στην Κατερίνη

Γιορτάζοντας το έπος του 1940 μια μεγάλη επέτειο, ένα σταθμό της Ιστορίας μας, η Ε΄ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης πραγματοποίησε επίσκεψη...

μαζί με τον διευθυντή του σχολείου Βασίλη Τσακιρίδη στο Γηροκομείο Χριστιανικό Σπίτι Ηλικιωμένων «Ο Καλός Σαμαρείτης» στην Κατερίνη.


Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του κοινωνικού ρόλου του σχολείου με σκοπό την αγάπη και προσφορά στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο.

Το σχολείο υποδέχτηκαν οι προϊστάμενοι του Γηροκομείου «Ο Καλός Σαμαρείτης» μαζί με το προσωπικό χαρίζοντας αγάπη και κεράσματα στους μαθητές και ενημερώνοντας τους μαθητές μας για τη λειτουργία του ιδρύματος.

Τα άτομα που φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο Γηροκομείο είναι ηλικιωμένοι που δυστυχώς η τύχη τους έφερε να βρίσκονται εκτός οικογενειακής εστίας και για το λόγο αυτό η παρουσία όλων μας τους προσδίδει ιδιαίτερη χαρά, πολύ δε περισσότερο γιορτάζοντας την επέτειο του «ΟΧΙ» την 28η Οκτωβρίου.

Οι μαθητές με ενθουσιασμό ευαισθητοποιημένοι για την Τρίτη ηλικία, ήρθαν κοντά στους ηλικιωμένους και με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού μουσικής Δημήτρη Αποστολό, τραγούδησαν δίνοντας και προσφέροντας χαμόγελα και αγάπη στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση του Γηροκομείου, όλο το προσωπικό και τους εργαζόμενους για τη θερμή υποδοχή και κερασμάτων που μας επιφύλαξαν για μια ακόμη φορά, καθώς η συνεργασία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με το Γηροκομείο εξελίσσεται σε θεσμό που οι δυο πλευρές στηρίζουν με ευχαρίστηση και θέρμη.

Με εκτίμηση
Ο Δ/ντής του 5ου Δ.Σ. Κατερίνης
Βασίλης Τσακιρίδης