Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης ο «ΑΡΓΟΣ» για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Σύμφωνα με την «Διακήρυξη Δικαιωμάτων των Ζώων» (Παρίσι 1978), όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης και ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.


Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις των φιλοζωικών σωματείων παγκοσμίως, στην χώρα μας, αλλά και στην πόλη μας από το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης ο «ΑΡΓΟΣ».


Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις προσαρμόζουν την νομοθεσία τους για την επίτευξη των παραπάνω στόχων με αυστηρότερους νόμους και διατάξεις τόσο για την προστασία των ζώων όσο και για την τιμωρία όσων τα κακοποιούν και τα κακομεταχειρίζονται.


Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι και η Ελληνική Αστυνομία τηρεί και εφαρμόζει την νομοθεσία με τον απαιτούμενο σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων.


Ευελπιστούμε και επιδιώκουμε καλή συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, καλύτερο σχεδιασμό για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, κοινές δράσεις και εκδηλώσεις για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.


Η τοπική κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ότι:


Τα φιλοζωικά σωματεία απαρτίζονται από απλούς ανθρώπους, φιλόζωους που μοναδική τους επιδίωξη είναι ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα και δεν διακατέχονται από καμία προσωπική φιλοδοξία ή κέρδος.

Δεν είναι λίγοι οι φιλόζωοι στην πόλη μας που από το υστέρημα τους ταϊζουν και φροντίζουν αδέσποτα σκυλιά και γατιά.

Δεν είναι λίγοι οι φιλόζωοι στην πόλη μας που έχουν αφιερώσει την ζωή τους για αυτό τον σκοπό.

Αυτούς τους ανθρώπους το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης ο «ΑΡΓΟΣ» θέλει να ευχαριστήσει σήμερα και με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.


Σας ευχαριστούμε!

Με τιμή για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χρυσικός