Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΣΕΠΕ Πιερίας - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –ΑΘΗΝΑΣ- ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 (παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού) στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου.


Οι πολιτικές λιτότητας, ανεργίας, βαριάς φορολόγησης και φτωχοποίησης εργαζομένων και συνταξιούχων με ή χωρίς τον μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται και εντείνονται. Το ίδιο και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αντί για άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης είναι για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι, με μειωμένα δικαιώματα, αναπληρώτριες/ές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη.

Ο αγώνας των Ελλήνων εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα συλλαλητήρια, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ κηρύσσουν 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.

Ο ΣΕΠΕ Πιερίας την ίδια ημέρα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, κηρύσσει επιπλέον, μία έως τρεις ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε όλες/οι οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι _ μέλη του συλλόγου μας_ μόνιμες/οι και αναπληρώτριες/ές, κάνοντας χρήση των στάσεων εργασίας, να μπορέσουν να συμμετάσχουν είτε σε κάποια από τις Κεντρικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) είτε στην Παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο ΣΕΠΕ Πιερίας και η ΕΛΜΕ Πιερίας, στις 13:00 στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας και στις 13:30 στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

Επίσης, ο Σύλλογός μας θα συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 13:00 (Άγαλμα Βενιζέλου), και προσκομίσουν στο Σύλλογο τα παραστατικά μετακίνησης τους.


Παλεύουμε για:

• 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα

• Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης

• Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων

• Αύξηση δαπανών για την παιδεία

• Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις


Για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θανάσης Κοντοφάκας Χρήστος Κοσκινάς