Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

«ΙΧΝΗ ….ΜΕΛΩΔΙΚΑ» στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ) ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018: «ΙΧΝΗ ….ΜΕΛΩΔΙΚΑ» στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.


Με ένα απάνθισμα των μουσικών αφιερωμάτων σε αγαπημένους Έλληνες συνθέτες, που έχει παρουσιάσει στη διάρκεια της πολιτιστικής της διαδρομής συμμετέχει φέτος στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», η Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με συνοδοιπόρους το μουσικό σχήμα «ΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ».

Η εκδήλωση, η οποία τιτλοφορείται «ΙΧΝΗ ….ΜΕΛΩΔΙΚΑ», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/11 και ώρα 20:00, στην Αστική Σχολή.

Συμμετέχουν:

Στάθης Τρελλόπουλος: μπουζούκι
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Καραμούζας Δημήτριος
Παρουσιάζει η Μαργαρίτα Αμανατίδου


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Το χορωδιακό τμήμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας ιδρύθηκε το 2012 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κο Δημήτρη Καραμούζα και ένα σύνολο φιλόμουσων εκπαιδευτικών.

Είναι μια ερασιτεχνική ομάδα που με τις προσπάθειές της στοχεύει σε ένα άρτιο αποτέλεσμα και όταν αυτό επιτυγχάνεται η ικανοποίηση είναι πολύ βαθιά και για αυτούς που παράγουν αλλά και για εκείνους που απολαμβάνουν. Ο κόπος και η προσπάθεια όλων των χορωδών μεταμορφώνεται σε δημιουργία και μετατρέπει αυτό το ερασιτεχνικό σχήμα που τα μέλη του προσέρχονται χωρίς επαγγελματική προσδοκία αλλά μόνο με την προσδοκία της κοινής δημιουργίας, σε μια κοινότητα.

Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, παρουσίασε μουσικοθεατρικές παραστάσεις με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως επίσης συμμετείχε από της ίδρυσής της και σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων.

Συνοδοιπόροι σε αυτήν την πορεία το μουσικό σχήμα «Μελωδοί της Παράδοσης» που πλαισιώνουν αρμονικά τον εκφραστικό μας δρόμο.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό στο χώρο θα φιλοξενείται η έκθεση: "Με βελόνι και κλωστή" που διοργανώνει η Θρακική Εστία Κατερίνης, σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
12-11-2018