Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Καθαρισμός στην παραλία Κατερίνης | Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης

Αυτή την Κυριακή To Δίκτυο και η Perichoresis NGO φέρνουν κοντά νέους και πρόσφυγες στα πλαίσια του Let’s do it Greece!

Αυτή την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 12:00, το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης συγκεντρώνει τους νέους της πόλης στην Παραλία Κατερίνης, σε μια προσπάθεια καθαρισμού στα πλαίσια του Let’s do it Greece. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Perichoresis, που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση των προσφύγων στην κοινωνία.

Ως συνέχεια μιας δράσης που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβρη το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης σε συνεργασία με το Let’s do it Greece, την μεγαλύτερη εθελοντική δράση της χώρας, φροντίζουν να ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή των νέων, αυτή τη φορά με μια ειδοποιό διαφορά. Πέρα από τον οικολογικό χαρακτήρα της δράσης έχει προσδωθεί ένας χαρακτήρας κοινωνικός καθώς νέοι και νέες της πόλης θα έρθουν σε αλληλεπίδραση με πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της δράσης. Η ένταξη των προσφύγων στην τοπική μας κοινωνία είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και σκοπός αυτής της δράσης είναι να δείξει πως δεν είναι ακατόρθωτο.

Αυτή είναι η τρίτη δράση καθαρισμού στα πλαίσια του Let’s do it Greece που οργανώνει το Δίκτυο σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει τους νέους της τοπικής κοινωνίας και να εντάξει την περιβαλλοντολογική συνείδηση στα πλαίσια της συμμετοχής στα κοινά. Η συμμετοχή είναι ζήτημα που τους αφορά όλους. Και στην προκειμένη περίπτωση γίνεται το τέλειο σημείο ευαισθητοποίησης όσον αφορά τους προσφυγικούς πληθυσμούς στην Πιερία.

Αυτή την Κυριακή, οι νέοι φροντίζουν το περιβάλλον με βάση αξίες συλλογικότητας και αποδοχής. Το Δίκτυο συνεχίζει το έργο του και οι νέοι αγκαλιάζουν την προσπάθεια του.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Περισσότερα για το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης

https://www.facebook.com/kateriniyouthnetwork/
https://www.instagram.com/katerini_youth_network/
https://diktyo-katerini.gr/el/