Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Όρνιθες … από την ΕΛΜΕ Πιερίας

Τόπος: Γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Χρόνος: Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019
Θίασος: Νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας.
Έκτακτη συμμετοχή: Το ζευγάρι των αιρετών … των άλλων

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας συνεδριάζει. Επιτέλους, θα συσταθεί σε σώμα. Μια στιγμή όμως. Οι κομματικοί συνδικαλιστές δεν έχουν διαβάσει την ανακοίνωσή μας, ότι παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση των αξιωμάτων και έχουν έλθει με σκοπό να μπλοκάρουν για άλλη μια φορά τη διαδικασία.


Όπως είχαμε προβλέψει, οι παραιτήσεις συνεχίζονται. Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και ο επόμενος από αυτόν σε σταυρούς, έχουν στείλει τις παραιτήσεις τους, οπότε έναν μήνα μετά τις εκλογές και χωρίς να έχει μεσολαβήσει ούτε μία συνεδρίαση της Ε.Λ.Μ.Ε. οι δύο πρώτοι παραιτούνται για να αναλάβει ο τρίτος. Αν δηλαδή είχε συσταθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ., θα έπρεπε να ξανασυσταθεί, επειδή κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν με το συνδικαλιστικό μας όργανο.


Το λόγο παίρνει, χωρίς να του τον δώσει κανείς, ο πρώην Πρόεδρος του τίποτα.


- Θα σας ενημερώσω.
- Τι να μας ενημερώσεις;
- Για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.
- Όχι, δεν θα μας ενημερώσεις. Προηγείται η εκλογή του Προεδρείου.
- Εγώ θα σας ενημερώσω.
- Ποιος σου έδωσε τον λόγο;
- Τον παίρνω μόνος μου.
- Θα κάνουμε συνεδρίαση χωρίς να εκλέξουμε Προεδρείο; Ποιος θα κρατάει πρακτικά, ποιος θα υπογράψει στο τέλος;
- Το 2009 η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη ...
- Αν είναι να συνεδριάσουμε χωρίς να συσταθούμε σε σώμα, προηγείται το ψήφισμα που καταθέσαμε για το χθεσινό συλλαλητήριο.
- Μας τραβάει.
- Μας τραβάς;
- Αυτά είναι χαφιεδιλίκια.
- Είσαι χαφιές. Γι’ αυτό δεν σε θέλουμε για Πρόεδρο.
- Να πάμε στον εισαγγελέα.



Και σύσσωμοι οι κομματικοί συνδικαλιστές αποχωρούν για να συνεδριάσουν μόνοι τους στον προαύλιο χώρο μέσα στο κρύο και την υγρασία!!


Είναι πράγματι να τραβάς … τα μαλλιά σου … αν έχεις. Αν δεν έχεις … τράβα ότι έχεις.


Και τώρα θ’ αναρωτιέσαι. Φοβούνται πράγματι τα παλικάρια μήπως κάποιος τους τραβάει σε βίντεο; Κανονικά θα έπρεπε, γιατί έτσι δεν θα μπορούν να πουν άλλα ψέματα. Να θυμίσουμε ότι έχουμε επανειλημμένα προτείνει να μαγνητοσκοπούνται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. κάτι που αρνούνται πεισματικά οι κομματικές παρατάξεις. Γιατί χωρίς την εικόνα και τον ήχο, ο καθένας στη συνέχεια μπορεί να λέει και να γράφει ότι θέλει. Ο λόγος μας απέναντι στο λόγο τους. Είναι πράγματι κρίμα που το βίντεο αυτό δεν υπάρχει στ’ αλήθεια γιατί θα γελούσαν τα χείλη κάθε πικραμένου.


Να θυμίσουμε επίσης ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι ανοιχτές και μπορεί οποιοσδήποτε να τις παρακολουθήσει χωρίς δικαίωμα λόγου. Και ίσως θα ‘πρεπε συνάδελφε, εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο, να έρχεσαι πού και πού γιατί έτσι οι γελοιότητες θα περιορίζονταν.


Όμως ο πραγματικός λόγος για το καραγκιοζιλίκι αυτό είναι άλλος και θα τον μάθεις αμέσως παρακάτω. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο ψηφίσματος που καταθέσαμε προς ψήφιση από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε., που ελπίζαμε ότι θα είχε συσταθεί κανονικά μετά από την κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά μας:


«Ψήφισμα ΕΛΜΕ Πιερίας για την συμφωνία των Πρεσπών 


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας καταγγέλλει την αστυνομική βία με την οποία επιχειρήθηκε να κατασταλεί μία ειρηνική διαδήλωση για τη Μακεδονία με χρήση χημικών απέναντι σε ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα.


Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το λαϊκό αίσθημα, όπως αυτό εκδηλώθηκε με το συγκλονιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής και να μην προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός μέσω δημοψηφίσματος.


Εδάφη που παραχωρούνται, μπορούν ν’ ανακτηθούν. Όμως λαοί που παραχωρούν την ιστορία τους δεν μπορούν ποτέ να την πάρουν πίσω.»


Το ‘πιασες το υπονοούμενο; Σκοπός ήταν να μην ψηφιστεί το ψήφισμα. Μην ακούς τι ανεβάζει ο κάθε ψευτοαγωνιστής στο προφίλ στο facebook. Όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας, τότε οι ... Μάγκες γίνονται … όρνιθες. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό η Ε.Λ.Μ.Ε., με κείμενο που ψήφισαν οι κομματικές παρατάξεις, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την μαθητική κοινότητα χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τις μαθητικές κινητοποιήσεις φασιστικές και τους μαθητές εθνικιστές και πατριδοκάπηλους.


Ξέρουμε ότι στην Ε.Λ.Μ.Ε. υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και δεν έχουμε την απαίτηση από κάποιους ν’ αλλάξουν τις ιδέες τους, παρά το ότι αυτοί απαιτούν από εμάς ν’ αλλάξουμε τις δικές μας. Γι’ αυτό και δεν ζητήσαμε να βγάλει η Ε.Λ.Μ.Ε. κείμενο με το οποίο να καταδικάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Τι πιο δημοκρατικό όμως για μια ευνομούμενη πολιτεία από το να ζητήσει την άποψη των πολιτών για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.


Καταλαβαίνουμε τον εκνευρισμό των κομματικών συνδικαλιστών. Ωστόσο τους καλούμε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για … το καλό του κλάδου ρε γαμώτο. Εκτός κι αν έχει ήδη μετατραπεί η Ε.Λ.Μ.Ε. σε Νεφελοκοκκυγία με την τσίκνα να έχει απλωθεί παντού.


Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη πράξη του δράματος … εεε … δηλαδή της κωμωδίας.


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών