Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η 25η Μαρτίου, διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συνιστά ημέρα εθνικής ανάτασης, ενώ εκφράζει την αποδοχή, τις θυσίες για χάρη της ελευθερίας και της πατρίδας. Η επέτειος αυτή έχει πάντα για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Θέτει στο επίκεντρο την συσπείρωση και συνέγερση, καθώς και τη δύναμη της θέλησης ενός ολόκληρου λαού να σπάει τα δεσμά του και να διεκδικεί την ίδια του την υπόσταση.

Σήμερα, 198 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στον τουρκικό ζυγό, στο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που βιώνουμε, στη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας που διανύουμε, οφείλουμε να εξοικειωνόμαστε με αυτήν την στάση ψυχής και ζωής των προγόνων μας, διότι η ελευθερία της πατρίδας παραμένει πάντοτε ύψιστο αγαθό και η υπεράσπισή της είναι μέγιστη υποχρέωσή μας.

Με ομοψυχία και αλληλεγγύη, στο όνομα των διαχρονικών θυσιών του ελληνικού λαού και καταθέτοντας τις πιο δημιουργικές δυνάμεις μας μπορούμε να κερδίσουμε και αυτή τη δύσκολη μάχη και να ξανακάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή της Ευρώπης και του κόσμου. Μια Ελλάδα που θα εμπνέει σε όλους τους πολίτες της και ειδικά στη νέα γενιά σιγουριά και αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και υπερηφάνεια. 


Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας! 


Σάββας Χιονίδης 
Δήμαρχος Κατερίνης