Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ: ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ...

«Σε κάθε επόμενο βήμα μαζί»... Το σύνθημα αυτό, εμφανώς απειλητικό και προφανώς προσεκτικά επιλεγμένο, με πολλαπλά «νοήματα», «ντύνει» τα σποτάκια της αμερικάνικης πρεσβείας για την προώθηση της καμπάνιας για την ελληνοαμερικανική συνεργασία.

Ένα σποτάκι που η κρατική ΕΡΤ (τι έκπληξη;) τιμά δεόντως, στο πλαίσιο προφανώς της σχετικής κατεύθυνσης του αμερικανικού ΥΠΕΞ για «μείωση του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα», όπως γράφτηκε σε πρόσφατη έκθεσή του.

Στο προκλητικό αυτό προπαγανδιστικό βίντεο προβάλλονται οι «κοινές αξίες» με τις ΗΠΑ γύρω από την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία», με τις οποίες ως γνωστόν οι ΗΠΑ «βομβαρδίζουν» ένα σωρό λαούς. Η πρεσβεία προπαγανδίζει το «συλλογικό έργο πολλών ειδών φιλίας και συνεργασίας», μάλλον προειδοποιώντας ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλη η χώρα έχει γίνει ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Στην κάμερα της πρεσβείας και της ΕΡΤ στήνονται «επιτυχημένοι» παράγοντες, που διαφημίζουν τα «ερεθίσματα για να σκεφτούμε διαφορετικά» και να αποθεώσουμε τον ...διαβολικά καλό Τραμπ.

Όπως έγραψε άλλωστε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προχτές, στη διακήρυξη με αφορμή την 25η Μαρτίου, «αυτό το καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Μελλοντικών Ηγετών (FLEX) με την Ελλάδα, για να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά ηγετών που θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν την ισχυρή εταιρική μας σχέση». Ανατριχιαστικοί σχεδιασμοί, προκλητική προπαγάνδα - ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού...

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ